kiscim1618
 

Hetedszer is a Kis-Kerka mentén

kerka5017A Domonkosfai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vasárnap délután megtartotta a hetedik „Kis-Kerka menti zenés találkozót”. A kulturális programban a térség népzenei és népdal-hagyományaiból, illetve a karácsony közeledtével az ünnepet idéző énekekből hangzottak el válogatások.
A domonkosfai kultúrház terme megtelt az eseményre, a helyiek és a környékbeliek mellett a találkozóra érkezett egyesületek tagjai foglalták el a sorokat.
A műsor a jól bevált formában a gyerekek produkciójával kezdődött. A helyi óvodások és kisiskolások magyar és szlovén nyelven énekeltek, körjátékot adtak elő és táncoltak. Őket a Muraszombati Baráti Kör Művelődési Egyesület népdalköre követte, akik a szülőhazáról és az elszármazottakról daloltak. Az Őriszentpéteri Baráti Kar nemzetközileg ismert karácsonyi művekből összeállított csokorral lépett színpadra, majd a domonkosfai énekkarral karöltve daloltak az összetartozásról, utóbbiak pedig önálló előadásukban muravidéki dalcsokrot adtak elő. A folytatásban Šetar Lucija szólóműsorát, illetve a nagymamájával, Somi Ilonával közös produkcióját hallhatta, láthatta a közönség. Majd az alig három éve megalakult radamosi népdalkör lépett színpadra, a vendégszereplők sorát végül az Új Muravidék Citeraegyüttes zárta.
A domonkosfai kultúregylet a dalostalálkozót évről évre kiegészíti a helyi hímzőkör munkáiból rendezett kiállítással. A hagyományos és a karácsonyi mintákkal készült kézimunkákat a kultúrház különtermében lehetett megtekinteni.
MCSi Design