kiscim1618
 

Méltó zárása a tevékenységekkel teli évnek

felsolak50171Vasárnap a Felsőlakosi Arany János Művelődési Egyesület évzáró műsorára és az ezzel egybekötött hímzéskiállításra került sor a helybeli faluotthonban.
Kósa Klára, a művelődési egyesület elnöke az adventi második vasárnapot és a rendezvényt az Arany János-év méltó befejezésének nevezte.
Év közben is több rendezvényt szervezett az egyesület, így például az ifjúsági művészkolónián készült képek kiállítását, a színjátszók bemutatóját, most pedig az alig egy éve működő hímzőszakkör munkáiból rendezett kiállításra is sor kerülhetett. Ebből is látszik, hogy összefogással sokra lehet menni, így a jövőt illetőleg is bizakodók lehetünk – fejtette ki. Patyi Zoltán, az MNMI munkatársa pedig köszöntőjében a teremtésben részt vállaló, a szeretet kiterjedésében is nagy szerepet vállaló kreatív tevékenységeket isteni ajándéknak nevezte, s mint mondta, a hímzés is ilyen.
felsolak50172Nemeš Zinka, aki egy évvel ezelőtt vette át a csoport vezetését Horváth Margittól – akitől azóta is sok segítséget kap –, mint elmondta, elégedett a munkával, hiszen nagyon sok szép alkotás született, amikkel több pannót is meg lehetett tölteni. S mivel a vidéknek, ilyen értelemben a Hetés vidékének igen gazdag hagyománya van, ezért ők is ezzel kezdtek, de másfajta hímzéssel is próbálkoztak. A tíz asszonynak megköszönte a kitartó munkát, mint mondotta, ő is nagyon jól érzi magát a csoport asszonyai között. A kultúrműsorban Kološa Tanja és Kósa Doris lépett fel szólóénekkel, illetve szavalattal.
MCSi Design