kiscim1118
 

Lóháton dalolt ismert melódiák

lovas4617Hosszúfaluban az egykori téglagyár udvarán kialakított szabadtéri színpadon pénteken és szombaton nem mindennapi előadások fogadták az érdeklődő közönséget: a Kárpát-medencei lovasszínház kétnapos produkciójában az énekesek és a színészek mellett természetesen a lovaknak jutott a főszerep.
A kétnapos lovasszínházi rendezvény szépszámú közönséget vonzott az egykori téglagyár udvarára, melynek magányosan álló kéménye rövid időre a színházi köntös háttérdíszletévé vált.
Pénteken a Hazám, hazám című előadásban az énekesek és színészek operett-, rockopera- és operaválogatással kápráztatták el a közönséget, másnap pedig a Lovak álma című produkció várta a látogatókat ismert musicaldalok és popzenei világslágerek felcsendülésével. A különleges produkcióban az előadók sokszor lóháton énekeltek, de különleges élményt nyújtott a huszárok és kishuszárok fellépése, a csikósok és a többi fellépő bemutatója, valamint a fergeteges kaszkadőrshow is.
Az izgalmas előadás zenei válogatása, a fények játéka elnyerte a közönség tetszését, mely elégedetten távozott a mindkét nap teltházas lelátókról.
Sokan a felállított sátorba is betértek, ahol a borszentelést követően késő estig zajlott a Márton-napi zenei program, pénteken a Karneval Band húzta a talpalávalót, szombaton pedig a horvát tamburazenekar mellett a MI2 rockegyüttes koncertjét élvezhette a közönség.
A lovasszínház különleges élményt nyújtó műsora a Kárpát-medencei határon átnyúló kulturális összefogást célzó európai uniós pályázat eredménye, és öt országot érint. Az előadások rendezője és művészi vezetője Derzsi György, míg Tóth Szilárd volt a lovasprodukció vezetője.
MCSi Design