kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Toldi ma is az Erő és az Erény példaképe

herman4517Az őszi szünidőben a Felsőlakosi Arany János Művelődési Egyesület által megszervezett képzőművészeti diáktábor legsikerültebb alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap a helyi faluotthonban.
Kósa Klára, az Arany János ME elnöke köszöntőjében a diáktábor létrejöttének a körülményeiről beszélt, majd megköszönte a támogatónak, a lendvai magyar önkormányzatnak a segítséget.
Az Arany Jánosról és a Toldi keletkezésének történetéről szóló rövid kétnyelvű előadás után az alkotótábor művészeti vezetője, a felsőlakosi születésű festőművész, Herman László szólt az egybegyűltekhez. Herman kifejtette: első ízben vezette a nyári tábort, amelyet négy felsős és egy alsó tagozatos általános iskolás tanuló látogatott. Az Arany-emlékévben Toldi Miklós alakjához, az Erő és az Erény gondolatkörökhöz kapcsolta a diáktábor tematikáját.
A mentor végül is elégedett volt az alkotások színvonalával, hiszen a fiatalok nagyon komolyan vették a feladatot, s közben a festészet alapjait is elsajátították. Toldi Miklós alakját pedig, akinél Erő és Erény szorosan összetartozó fogalmak, kitűnően megragadták. A kiállításon minden fiatal alkotótól – Horvat Klea, Sijarič Izabela, Koša Dora, Koša Doris és Fekonja Tjaša – öt akriltechnikával készített mű került kiállításra. A teltházas rendezvényen a szülők és a nagyszülők is láthatóan elégedettek voltak a látottakkal.
MCSi Design