kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Szaxofonszombat a legjobbakkal

sax4417A Lendva községi ünnepi hétvégét az SOS Junior, a Fiatal Szlovén Szaxofonosok Zenekarának hangversenye zárta szombaton este a Színház- és Hangversenyteremben. A legtehetségesebb fiatal szaxofonosok közt játszik Jordaki Lucija Enya, a Lendvai Zeneiskola tanulója is.
A 2012-ben alakult zenekar az ország legjobb általános és középiskolás szaxofonosait karolja fel Lev Pupis, a Ljubljanai Zene- és Balett Konzervatórium tanára vezetésével. A mintegy negyvenfős együttes tagjai az ország minden részéről érkeznek, szombatonként gyakorolnak, és ez rejlik a nevükben is, SOS – Sobota za saksofon, azaz Szaxofonszombat. A lendvai hangverseny hazai tagjuk, Jordaki Lucija Enya és édesanyja meghívása révén jött létre, Lendva Község támogatásával.
A műsor – örökzöld klasszikusok és muravidéki népdalok szaxofonos, újszerű hangzásban – elnyerte a közönség tetszését, vastaps övezte Jordaki Lucija Enya, az ötödik osztályos szaxofontanuló szólófellépését is. Az est programját Vid Pupis karmester állította össze.
MCSi Design