kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Kiszivárgó hírek dr. Tóth László rendelőjéből

lakos3717A felsőlakosi színjátszók újabb produkcióval jelentkeztek, sorrendben a harmadikkal, mely hosszúságával, kidolgozottságával és színészi-rendezői erényeivel a korábbiakat is felülmúlta.
A bemutatón, melyet szombaton tartottak a faluotthonban, sem az érdeklődés, sem a siker nem maradt el. A végül is három részre tagolt előadás a falu népe számára addig ismeretlen dr. Tóth László rendelőintézetében, illetve annak várótermében zajlik. A rendelőnyitással „nagyfaluvá” váló település várótermében nagy az izgalom, hiszen a legtöbb hölgy csak érdeklődésből várakozik a késlekedő doktorra, de közben folyik a „pletyi” mindenről: aranyköpések és a Muravidékre aktualizált poénok arról, hogy miért nem járunk többet a hegyekbe, pedig ott jobb a „visszhang”. Indok: ha itthon elkiáltom magam, hogy ALKOHOL, a szélrózsa minden irányából visszhangzik, hogy: Hol-hol-hol? Vagy arról, hogy a tehenek a bika eladása után csontra soványodnak, mert csak nefelejcset esznek. Vagy a bádoglakodalom kapcsán robbanó vicc: „20 éve már csak konzervet eszünk”.
Közben dr. Tóth László is megérkezik egyenesen Hawaiiról, mégpedig amolyan dr. Bubó gyanánt, „diktál a beteg, írja a doktor” módjára. Aztán jönnek a betegek, illetve a férjük számára receptért, otthonba szóló beutalóért könyörgő nők. Közben a „lavorban” (laborban) is elindul a kivizsgálás, s egy ép fog rozsdás fogóval történő kihúzásával éri el a helyzet a botrányközeli állapotot. Na meg a doktor úr nem is humánorvos, hanem állatorvos...
A háromfelvonásos „vidámság” író-rendezője, mindenese, Herman Kornélia újabb meglepetéssel is szolgált, ő maga is beállt a szereplők közé, egy 13 éves kislányt és egy részeg férfit alakítva.
A rendelői jelenetfüzér végül is jól kiegészül a pletykapadi előjelenettel, a passzív játék után igazi színészi-előadói produkciókkal kiegészülve. A tíz szereplő a maga módján a tőle telhető legjobbat hozza. Ami a legfontosabb: ők maguk is jól mulatnak közben, ahogy a próbákon is történhetett. A hálás közönség tetszésnyilvánításairól nem is szólva...
MCSi Design