kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Három régió együtt – nem csak képeslapokon

keplap36171A lenti Városi Művelődési Központban augusztus 31-én megnyílt a Csáktornya, Lendva és Lenti székhelyű járások településeit bemutató képeslapok kiállítása a lendvai Vida István képeslapgyűjteményéből.
keplap36172A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum közreműködésével létrejött kiállítás ünnepi megnyitóján Tóth János múzeumigazgató köszöntőjében az egykor az olajiparban dolgozó Vida István (képünkön jobbról) mérnök szakmai elhivatottságát ecsetelte, majd gyűjtői szenvedélyére és a művészetek iránti vonzódására tért ki. Külön örömmel nyugtázta, hogy a képeslapok témája három pannó erejéig az olajbányászatot is érinti. Kovács Ildikó, a Lendvai Magyar Főkonzulátus külgazdasági attaséja kiemelte, a három, egykor szervesen működő térséget alkotó járás a kulturális-gazdasági együttműködést is példásan szolgálta. A határok eltűnésével a cél ma sem lehet ennél kevesebb, s az utóbbi évek fejleményei ezt igazolják is.
keplap36173Horváth László, Lenti Város polgármestere – Vígh László országgyűlési képviselő távollétét is igazolva – kiemelte, hogy a képes levelezőlap és a fényképek sok, mára már eltűnt információt őriznek, s a képeslapok a gyűjtők jóvoltából roppant gazdag kiállítási anyagot képeznek. Horváth László kiemelte azt a gazdag dokumentációt is, melyet maga a szerző készített a kiállításhoz, ezen a képeslap kialakulásának a történetét, annak fejlődését, az MMS-ig terjedő útját is vázolta. A kiállításra a gyűjtőt sok lendvai rokon és barát is elkísérte.
MCSi Design