kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Egy színpadon a Moon Lions és Vastag Csaba

vastag3517A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség a Bethlen Gábor Alap támogatásával péntek este nyári nagykoncertet szervezett Pártosfalván az iskola mögötti focipályán. A koncertre Vastag Csabát, az X-Faktor első évadának győztesét kérték fel, az előzenekar pedig a helyi fiatalokból álló The Moon Lions együttes volt.
A The Moon Lions-os srácok felmentek a színpadra, és nemcsak bemelegítették a közönséget, de valóban remek „előkoncertet” adtak, méltó fellépőként a sztárelőadó előtt. Chris Rea, U2, Eric Clapton örökzöld slágerei mellett a mai előadók legújabb zenéiből is válogattak, szlovénul, magyarul és angol nyelven, s az arany középutat választva minden korosztályt sikerült megszólítani, szórakoztatni – és az esemény margójára mindenképp meg kell jegyezni, hogy sikerült mindenkit ámulatba ejteniük.
A folytatásban Vastag Csaba, Magyarország egyik legismertebb férfielőadója lépett a színpadra. A rajongók pedig nem csalódtak. Energikus fellépésével, közvetlen, barátságos modorával a közönség azon részét is sikerült bevonni a show-ba, akik talán annyira nem követik a munkásságát. Sikerült megénekeltetni, táncba hívni, összekapcsolni mindenkit, a gyerekektől az idősekig.
Vastag Csaba saját szerzeményei közül hallhatta a közönség többek között a Menedék, az Őrizd az álmod, a Megküzdök érted vagy éppen a Zsédával közös, Legyél a másé című dalokat. Ezek mellett ismert nagy magyar slágerek, illetve nemzetközi előadók zenéiből is válogatott.
Az előadó ugyanolyan lelkesedéssel énekelt a párszázas pártosfalvi közönségnek, mintha több ezres tömeg előtt állna. Ahogy pedig az lenni szokott, a közönség a koncert végén visszatapsolta a zenekart, akik még két dallal búcsúztak.
Vastag Csabáról talán kevesen tudják, hogy még mielőtt az X-Faktor győzteseként ismertté vált volna, már állt színpadon, méghozzá színházi színészként, többnyire musicalekben próbálgatva szárnyait. Miután befutott, számos zenei műsorba kapott meghívást, legutóbb – 2016-ban – például a Star Academy zsűritagjának is felkérték.
A koncertre talán több embert vártak a szervezők, a hatalmas sátorban és a mellette felállított kisebb sátorban, valamint a pult – ahol egyébként remek gyorsételeket kínáltak és behűtött italokkal várták a vendégeket – körül szétszóródott a tömeg. De attól függetlenül, hogy nem volt teltház, egy sikeres, színvonalas és remek nyáresti programban lehetett része mindenkinek.
MCSi Design