kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Motívumok három dimenzióban

bronz3517Lendván augusztus 20-ától a folyik az alkotómunka a 45. Nemzetközi Művésztelepen, melynek fő profilját, művészeti koncepcióját az utóbbi évtizedekhez hasonlóan idén is a bronzöntés adja. (Képünkön a bronzöntők, Mártfai Róbert és Próznai István.)
Az idei résztvevők: Király Ferenc, Banfi Igor, Baumgartner Dubravko, Göntér Endre, Hojnik Cvetka és Pečar Miha Szlovéniából, Pokorny Attila Magyarországról, Petar Ujević Horvátországból, valamint Gail Morris Nagy-Britanniából.
A művésztelep szakmai vezetője idén is Gerič Ferenc nyugalmazott galériaigazgató, a bronzöntés előkészületei pedig ezúttal új helyszínen, a volt polgári iskola helyiségeiben folynak. A végső öntésre és az utómunkálatokra pedig ismét a Gerič Ferenc Csente-hegyi birtokán felállított mobil kohóval és a tevékenységhez szükséges további eszközökkel a hét végén kerül sor.
A másik újdonság, hogy az alapvetően szobrászati táborba idén több festő is jelentkezett, hogy egy-egy jól sikerült motívumot három dimenzióban is elkészítsenek. A kezdeményezés nem új keletű, hiszen körülbelül két évtizeddel korábban a grafikus Galič István is szükségesnek tartotta, hogy kerámiában is megmutassa faragott dúcainak másait.
MCSi Design