kiscim1218
 

Jó volt, legyen még!

tanchaz2317Ujjongtak a gyerekek, szórakoztak a felnőttek – így is összefoglalhatnánk dióhéjban összefoglalva a Dobronakon megtartott táncházról, melyre a múlt szombaton került sor a Dobronoki György-ház udvarán. A rendezvény délután gyermektáncházzal indult, este pedig ifjúsági és felnőtt táncházzal folytatódott, a muzsikát Harangláb Népzenei Együttes szolgáltatta. A táncház főtámogatója a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium volt, a szervező pedig a Muravidéki Néptáncegyüttes, az MNMI és a lendvai magyar főkonzulátus.
A kellemes nyári délutánon az udvaron álló diófa árnyékában a gyerekek körjátékokkal ismerkedtek meg, a felnőttek pedig muravidéki táncokkal. Hogy senki se unatkozzon, a fiatal szervezők ügyességi játékokat (gólyaláb, kosárdobás) és kézműves foglalkozásokat is összeállítottak a családok és a látogatók számára. Igaz, hogy a táncházara többen is eljöhettek volna, de aki eljött, az nagyon jól érezte magát, s meg sem fordult a fejében, hogy a lámpák kialvása előtt hazamenjen. Jó volt, legyen még! – mondták többen. A tájház és udvara autentikus helyszínnek bizonyult, ahol megpihenni szalmabálából kialakított „padokon” lehetett. A hangulatot mindenképpen emelte a Schreiner Jenő vezette Harangláb muzsikája.
A látogatók eleinte félénken, később viszont egyre bátrabban léptek a táncolók körébe. Estére pedig elkészült a finom bogrács is, amelyet mindenki megkóstolhatott. A szervezők a látogatóknak a népdalok és néptáncok népszerűsítésére kis szöveges kötetet is adtak ajándékba.
MCSi Design