kiscim1218
 

Jövőre másképp lesz!

petrolbeat2217– ezt ígérik a szervezők a hét végén Petesházán lezajlott Petroleum Beat rockfesztivál kapcsán, mely a nagynevű fellépők ellenére a látogatottságot illetően nem volt sikeres. Igaz, nem ez az első kezdeményezés, hiszen a 90-es évek második felében egyszer már volt kísérlet a motoros rockrendezvények meghonosítására a helyszínen, ezzel a helyi lakosság heves elégedetlenségével szembesültek.
A mostani nem kevesebb, mint 20 hard core-, illetve punk- és metálegyüttes exponálását ígérte hazai földekre, de nézzünk neveket is: The Exploided, Pankrti, Laibach és Let 3. Ezek mellett a másik vonal sem volt akármilyen, például Pokolgép, Hellfreeaks, Rudan Joe’s Coda, Cowboys From Hell, Dežurni krivci, Odpisani, Eyecontact stb.
A délutánra, illetve egész napra tervezett koncertek hagyománya, úgy tűnik, átalakult, a közönség a legtöbb esetben csak egy-két, általa kiszemelt-kedvelt zenekarra jön el, s ha ezt megnézte, a kijárat felé indul, hiszen a hét vége már tele van fesztiválokkal, érdekességekkel, s oly gyorsan elmúlik a két nap... Így hát megy a jövés-menés, a választék óriási, a 200 kilométeres sugár pedig ma már könnyen bejárható. A kezdés a gyér látogatottság ellenére mégis reményt ad arra, hogy a hagyomány folytatható.
MCSi Design