kiscim1218
 

Éljen az élő művészet!

vino art2217Hétfőn este Dobronakon a Dobronoki György-házban a tavalyi év alkotásaiból válogatott képzőművészeti kiállítással nyitották meg a 14. Vino-Art Művésztelepet. Az esemény szervezője a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Vino-Art Egyesület.
A már tekintélyes tradícióval büszkélkedő művésztelepen az évek során több mint 70, különböző nemzetiségű alkotó fordult meg. A nagy érdeklődésnek és az odaadó munkának köszönhetően rengeteg kiváló művészeti alkotás született, amelyek a határ innenső és túloldalán szervezett kiállításokonn voltak megtekinthetők. Idén 13 művész lesz részese a többnapos eseménynek, akiknek céljuk a helyi természeti szépségekből és nevezetességekből merítve minél kimagaslóbb alkotásokat készíteni.
A jelenlegi kiállítást Obal Franc művészettörténész mutatta be, aki egyebek között elmondta, hogy az idén az fog a vászonra kerülni, ami szemeink, az alkotók szemei előtt zajlik, ezért az idei művésztelep a Viva arte viva! („Éljen az élő művészet!”) címet viseli. Hozzáfűzte, hogy a környezet, a zöldellő szőlőhegyek, a Bakonaki-tó atmoszférája, a színesebbnél színesebb orchideák, valamint a falu gazdag történelme és etnográfiája remek lehetőséget biztosít a művészeknek az ihletszerzéshez, az alkotáshoz, ahhoz, hogy valóban valami maradandót ragadjanak meg a látottakból.
Az érdeklődők Banfi Igor, Beer Nikolaj, Cajnko Ana, Faganel Roberto, Göntér Endre, Gregorčič Milena, Hojnik Cvetka, Kastelec Barbara, Király Ferenc, Kovačič Janez, Nemes László, Sedmak Aleš, valamint Varga Geri tavalyi művésztelepi alkotásait tekinthetik meg.
MCSi Design