kele
perec1
garas1
63. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2019. 05. 23.
kiscim2119
 

Sikeresen működik D’CLINIC Zalaegerszegen

dclinic4Nemrég nyílt kiállítás a zalaegerszegi Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában a lendvai D’CLINIC Studios 2015-ös vendégművészeinek alkotásaiból. A két teremben megrendezett tárlat válogatás az elmúlt év legjobb alkotásaiból.
Pál Katja, a stúdió vezetője a megnyitó előtt elmondta: – A múlt nyáron a program kilátástalan helyzetbe került Lendván, ezért kénytelen voltam átköltöztetni Zalaegerszegre, ahol a helyi fiatalok és a művészetkedvelő közönség nagy szeretettel fogadták a projektet. Az itteni intézményekkel, civilszervezetekkel is nagyon könnyen ment a kapcsolatfelvétel, hiszen sok esetben ők kezdeményeztek, és ennek köszönhetően elég szoros együttműködések alakultak ki.
A jelen kiállítás a 2015 márciusa óta eltelt időszakban vendégül látott alkotók munkáiból válogat, rengeteg videóval, installációval, ötletes képzőművészeti megoldásokkal.
Nyitóbeszédében Mészáros Gábor helyi alkotó kifejtette: – A vendégszeretet jó dolog. Ezt tapasztaltam lendvai látogatásaink során, és később is, amikor a D’CLINIC-et fogadtuk városunkban, Zalaegerszegen. Nagyon fontos dolognak számít ez az életünkben. A vendégszeretet ma is fontos, főleg, ha messziről jött emberről van szó, mert olyan történeteket mesél, amiket még nem ismerünk, olyan tájakról mesél, amiket még nem láttunk. S ezáltal lehet, hogy többet ad nekünk, mint amit mi adhatunk. Ezek a művészek, akik itt jártak, olyan dolgokat láttak meg, amiket mi nem látunk: egy ablakot, egy ablakkeretet vagy bármilyen más részletet. Azokban az alkotásokban, amelyeket itt hagytak, látjuk egy kicsit az ő világukat, egy kicsit a saját világunkat, arcokat, ismerősöket, s talán ez a kettő együtt jelenti azt a többletet, ami miatt érdemes volt eljönniük Egerszegre.
Mészáros Gábor a beszédet több alkalommal is kulcspróbával szakította meg (ami végül, negyedszerre sikerült is neki), ugyanis a kiállítást valóban kulccsal „nyitotta meg”.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben