kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Halmozza a sikereket

pia 1621Idén is folytatódnak Novak Pia fiatal lendvai operaénekes-növendék, a Ljubljanai Zenei és Balett Konzervatórium harmadéves énekszakos hallgatójának sikeres fellépései. Márciusban részt vett két rangos (online) versenyen és mindkettőn kiváló eredményeket ért el.  

Az IMMCC 2020 nemzetközi énekversenyen Mariborban a koncertfelvételével (zongorán Darja Mlakar Maležič professzor kísérte) megszerezte az első helyezést (a lehetséges 10 pontból elérte a maximumot). Fellépéséért aranyplakettet is kapott, ezenkívül a rangos nemzetközi zsűri (Sabina Cvilak, a Maribori Opera szoprán énekese, Hermine Haselböck osztrák mezzoszoprán énekes és Martina Zadro, horvátországi szoprán énekes) egy különdíjat is neki ítélt, amely egy meghívásos meghallgatás két operaszerepre a Maribori Opera következő két évadára tervezett előadásaihoz.

Néhány nappal a maribori verseny előtt Pia fellépett még az Aegis Carminis című énekverseny elődöntőjében Koperben (előre felvett videóval), ahol ismét neki ítélték az első helyezést és az aranyplakettet. Eredménye alapján bekerült a verseny második körébe, illetve a döntőbe, amely előreláthatólag májusban lesz.

 

 

MCSi Design