kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

A Muravidék szavalt a költészet napján

szaval15211A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából a YouTube-csatornáján megjelentette a márciusban meghirdetett online versmondásra beérkezett videókat. „A legkedvesebb muravidéki versem” című kezdeményezésre rengeteg felvétel érkezett muravidéki költők verseivel.

szaval15212Így József Attila születésnapján összesen 72 versmondó adta elő kedvenc muravidéki versét. A beérkezett szavalásokból négy külön kisfilm készült, amelyekben csoportosítva (korosztályonként) hangzottak el a versek. A muravidéki általános iskolák első harmadából 29, a másodikból 25 és a harmadikból 9 tanuló szavalt, ezenkívül 5 középiskolai és 4 felnőtt szavaló is bemutatkozott.

szaval15213A messze legtöbbször Varga József versei (például Egérbolt) hangzottak el, gazdag írói opusából elsősorban a fiatal versmondók válogattak, de felcsendültek Bence Lajos, Zágorec-Csuka Judit és Szúnyogh Sándor versei is.

A kezdeményezés sikeres volt, hiszen a szavalók lelkesedése lehetővé tette, hogy a Muravidék is méltón tisztelegjen a magyar költők és költészet előtt.

A szervezők részéről az összes szavaló és felkészítőtanáruk könyvutalványt kap ajándékul.

 

 

MCSi Design