kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Göncz Vaupotič Elvira az új elnök

Elvira0721A Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetségének (ZKD) vezetését Göncz Vaupotič Elvira, a gyertyánosi Hajnal Művelődési Egyesület elnöke veszi át. A januárban kiírt elnöki pályázat után az egyesületek döntő többsége mellette adta le a voksát a négy jelentkező közül.

Az elnöki mandátum öt évre szól, de mivel Hozjan Danijela, aki 13 évig vezette a szövetséget, nyugdíjba vonult (a Kulturális Közalapítvány lendvai kirendeltségének vezetője volt), a mandátum fennmaradó két évére írták ki a pályázatot.

Az elnöki tisztért négy jelölt indult – Koren Franc (a Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete és a Pomurje Néptáncegyüttes javaslatára), Petkovič Nina (a Hotizai Kultúregyesület javaslatára), Sijarič Biserka (a Lendvai Fotó-Videó Klub javaslatára) és Göncz Vaupotič Elvira (a petesházi Horvát József ME, a kapcai József Attila ME, a hármasmalmi ME, a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete, a tornisai Štefan Raj Kulturális Egyesület javaslatára). A Kultúregyesületek Községi Szövetsége jelenleg 77 kulturális, ifjúsági és egyéb egyesületet fog össze hét községből (Lendva, Cserencsóc, Tornisa, Odrijánc, Nagypalina, Dobronak, Kebele). Ebből 55 kultúregyesületnek volt szavazati joga, közülük postai vagy elektronikus úton (a járványügyi helyzet miatt levelező úton folyt a szavazás) 40 egyesületi képviselő küldte vissza a szavazólapot. A szavazó egyesületek több mint fele (22) Göncz Vaupotič Elvirát találta a legmegfelelőbbnek az igazgatói munkahely betöltésére.

– Azért vállaltam a jelölést, mert amellett, hogy már 20 éve elnökösködöm a gyertyánosi egyesületnél, majdnem ugyanennyi éve ott vagyok a szövetségnél is. Több mandátumban voltam alelnök, majd titkár, ezenkívül öt évig dolgoztam főállású titkárként, így közelről ismerem a szövetség munkáját. Több rendezvényt is szerveztem, műsorokat és műhelymunkákat vezettem, konferáltam, kapcsolatban voltam az egyesületekkel. Ezért úgy gondoltam, hogy ha az egyesületek vezetői megbíznak bennem és megfelelőnek látnak e posztra – ami számomra nagy megtiszteltetés –, akkor ezt illik elfogadni – nyilatkozta lapunknak Göncz Vaupotič Elvira. Az új elnök hozzáfűzte továbbá, hogy a szövetségnél, amelynek fő küldetése, feladata segíteni és támogatni az egyesületek munkáját, a járványügyi helyzet miatt jelenleg nem terveznek nagyobb változásokat. – Már annak is nagyon örülnénk, ha meg tudnánk valósítani a tervezett évi programokat, a közös rendezvényeket vagy legalább ezek egy részét. Mint tudjuk, az egyesületekben működő csoportoknak több hónapon keresztül nem volt lehetőségük folytatni a munkájukat, ami komoly veszteséget okozott a műkedvelés terén – mondta az újonnan megválasztott elnök.

 

 

MCSi Design