kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

„A jó lelkek csillagként élnek tovább”

Szomorúan sajog a lelkünk, a könnyünk kicsordul, eláll a lélegzetünk, hiszen egy olyan személy költözött az angyalok közé, aki szerényen és példamutatóan élte földi életét. Ő volt a kedves tanító néni, a barátságos kolléga. Ő volt Paller Marika, valamennyiünk Marikája.

Életében csendesen, de határozottan tette a dolgát, a véleményét is úgy nyilvánította ki, hogy az senkire nézve se legyen bántó. Megnyugtató, de határozott szavainak súlya volt, panaszkodni nem igazán tudott.

Bővebben...

Az ember képességekkel születik bele az evilági lehetőségekbe, de hogy ezekkel hogyan gazdálkodik, hogyan alakítja, fejleszti őket, ez már az egyén szabad akaratán múlik. Kutszegi István talentumait és pozícióit nemcsak saját, sokkal inkább környezete javára hasznosította. Bölcs ember volt, mert tudta, hogy az ember önmagában nem, csak közössége által lehet boldog.

Bővebben...

Lehetséges az anyagok visszajuttatása és az előre megrendelt anyagok átvétele: kölcsönzés csak előrendeléssel lehetséges, amit a +386 (0)2 574 25 83-as számon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen lehet megtenni.

Az olvasóterem továbbra is zárva tart. A fiókkönyvtárak nyitva tartanak a völgyifalui és a göntérházi könyvtárak kivételével, amelyek a felújítási munkálatok miatt a továbbiakig zárva lesznek.

Bővebben...

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet értesíti a kedves vásárlókat, hogy 2020. november 2-ától ismét kaphatók magyar újságok a Bánffy Magyar Könyvesboltban munkanapokon (hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8:30–15:00, valamint csütörtökön 8:30–16:30 között).

A Bánffy Magyar Könyvesbolt várja a kedves vásárlókat!

Bővebben...

A koronavírussal kapcsolatos kérdésekben ingyenesen hívható 080 1404-es telefonszám 2020. június 12-ével megszűnt.

Helyette a következő illetékes szervekhez lehet fordulni információkért:

A Covid-19 koronavírussal kapcsolatos kérdésekkel a 01 2441 729-es számon (Közegészségügyi Intézet – NIJZ)

 

A karanténnal kapcsolatos kérdésekkel a 01 478 68-as számon (Egészségügyi Minisztérium)

 

A határ átlépésével kapcsolatosan a 01 514 70 01-es számon (rendőrség)

 

Konzuli ügyekkel kapcsolatosan a 01 478 20 10-es számon (Külügyminisztérium)

 

A turisztikai utalványokkal kapcsolatos kérdésekkel a 08 200 1005-ös számon (Pénzügyi Igazgatóság – FURS)

 

 

A Telemach d. o. o. tájékoztatása a digitális programok korszerűsítéséről, amely érinti a magyar programokat is.

A Telemach d. o. o. februárban tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy 2020. február 25-étől egységesíti az EON programrendszerét, a programokat pedig kilenc csoportba sorolja, például Hazai, Film, Gyermek, Sport stb. A vállalat továbbá arról is tájékoztatást adott, hogy az eddig elérhető sztenderd és HD minőségű programok ezentúl csak HD minőségben érhetők majd el.

Bővebben...

Berden Mario jogász vagyok, és sikeresen pályáztam a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet által kiírt feladatkörre a Muravidéken, illetve Szlovéniában. A feladatom állandó jogsegélyszolgálat biztosítása a muravidéki magyarság kisebbségi jogvédelme érdekében.

Bővebben...

Értesítünk minden kedves érdeklődőt Horváth Ferenc magyar nemzetiségi országgyűlési képviselő Lendvára kihelyezett képviselői irodájának az elérhetőségeiről.

A lendvai képviselő iroda címe:

Fő utca 124., 9220 Lendva;

telefonszáma: 02/620 3600.

Ügyfélfogadás: az illetékes referens munkanapokon elérhető a képviselői iroda székhelyén, illetve a 02/620 3600-as telefonszámon, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímélcímen.

Találkozási lehetőség a képviselővel a referenssel történő előzetes egyeztetést követően.

MCSi Design