kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Két korosztályban 281 cselgáncsozó 

sport kbv0319A Lendvai KBV Küzdősportok Klubja szombaton rendezte meg hagyományos nemzetközi cselgáncstornáját a 12 és 14 éves korosztály számára. A kiélezett küzdelmekben hazai sikerek születtek, Mujdrica Rok és Škraban Lena aranyéremnek örülhetett. A klubok küzdelmét a Vasas nyerte.

Serec Zvezdana klubelnök a seregszemle helyszínén, a lendvai középiskola tornatermében lapunknak elmondta, hogy a tavalyi népes mezőny miatt, amely már súrolta az egynapos torna lebonyolításának határait, idén nem szervezték meg a versenyt a 16 éves korosztály számára. Így idén a 12 és 14 éves korosztálynak a szlovén kupa versenysorozatába tartozó megmérettetéseit bonyolították le szombaton délelőtt. Ennek ellenére a meghirdetett tornára nyolc országból – Magyarország, Horvátország, Ausztria, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Románia, Csehország és Szlovénia – szép számban gyűltek össze a versenyzők, a négy tatamin 46 klubból összesen 281 cselgáncsozó küzdött a győzelemért.

A fiatal tehetségek az elmúlt év végi rövid pihenő után már izgatottan várták a lendvai kupával induló idei versenyév rajtját. A hivatalos megnyitó után megkezdődtek a kiélezett párbajok és a küzdelmes összecsapások, melyekben eredményesen teljesítettek a két lendvai klub palántái is. A vendéglátó egylet színeiben a 14 éves korosztály 50 kilogrammos súlycsoportjában Mujdrica Rok maga mögé utasította összes kihívóját. A fiatal sportoló a döntő viadal után nem titkolta örömét, és annak ellenére, hogy a Gib Šiška klubból érkező Srabotič Vallal már küzdött az első helyért, nem becsülte alá kihívóját. A párbajt teljes erővel vívta meg, amit két vazari után nyert meg. „A teljesítményemre azért is büszke vagyok, mert egy évvel idősebb ellenfeleket tudtam legyőzni” – mondta a döntő után. A korosztály lánymezőnyében Horvat Veronika (48 kg) ötödik lett. A 12 éveseknél Škraban Lana 52 kilogrammos súlycsoportjában nem nevezett ellenfél, így küzdelem nélkül állhatott a dobogó legfelső fokára. Ezüstérmet Sep Sara (48 kg) szerzett, Bogdan Štefan (29 kg) nyakába pedig bronzérem került. 

A Lendvai Judo Klub palántái ezúttal nem jutottak aranyéremhez, de ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak. A 12 éves korosztályban Žerdin Gašper (35 kg) és Horvat Neža (44 kg) a döntőben szenvedett vereséget, Čeh Jure (46 kg) pedig a harmadik helyet szerezte meg. Emellett Kardoš Lena Luna (48 kg) negyedik, Čeleš Gal (38 kg) ötödik, Biro Jure (42 kg) hetedik lett. Az idősebb korosztályban Gerič Nela (48 kg) állhatott a dobogó legalsó fokára, míg Horvat Karin Isabelle (36 kg) és Gabor Ria (40 kg) az ötödik helyen végzett. Maučec Tinaja (52 kg) a hetedik helyen zárta a lendvai cselgáncstornát.

A győztesek kora délután az érmeket Mušič Darkótól, a Szlovén Cselgáncsszövetség elnökétől és Magyar Janeztől, Lendva Község polgármesterétől vették át.
 
 
MCSi Design