kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Helyhatósági választások 2018: Jelöltek a községi nemzetiségi tanácsokba    

valasztas4418A kétnyelvű muravidéki községekben az általános helyhatósági választások mellett új tanácstagokat választunk a községi magyar nemzetiségi tanácsokba is. Emellett a községi tanácsokba külön státuszú nemzetiségi tanácstagok is kerülnek. Az alábbiakban az öt nemzetiségileg vegyesen lakott község említett jelöltjeinek listáját közöljük.  

A héttagú Dobronaki MÖNK Tanácsába a következő jelöltek indulnak: Car Franc, Klujber Varga Brigitta, Magyar Klára, Bacsi Ladislav, Varga Edit, Koren Stefán, Car Urška, Berden Mario. A községi tanácsban a magyar kisebbségnek egy külön státuszú képviselője van, a helyért Klujber Varga Brigitta és Koren Stefán küzdenek meg.      

A Hodos Községi MNÖK Tanácsának tagságáért Roman Silvija, Tamaško Ernest, Könye Erika, Nemec Ludvik és Roman Gabrijela indulnak. A községi tanácsba külön státuszú képviselőként Nemec Ludvik kandidál. A lista mindkettő esetben zárt, vagyis a jelöltek száma megegyezik a helyek számával.

A Lendva Községi MNÖK választási közleménye, a jelöltek listája https://nepujsag.net/k%C3%B6zlem%C3%A9nyek/5846-az-lkmn%C3%B6k-v%C3%A1laszt%C3%A1si-k%C3%B6zlem%C3%A9nye.html linken tekinthető meg, míg a községi tanácsban biztosított kettő külön státuszú helyre a következő jelöltek kandidálnak: Halász Albert, Horvat Robert, Horváth Ferenc, Laj Franc és Požonec Robert.

A Moravske Toplice Községi MNÖK-ba a következő egyének kandidálnak: Pártosfalváról Kuhar Jožef, Sabotin Ladislav és Rumič Biserka, Szentlászlóról Janko Robert, Dora Géza és Horvát Attila, Kisfaluból Nemes Alfréd, Csekefáról Puhan Anton és Szerdahelyről Vugrinec Zsuzsi. A községi tanácsban a magyar kisebbség két külön státuszú hellyel rendelkezik, a posztért három jelölt indul: Vugrinec Zsuzsi, Štefan Žohar és Bojan Šušlek.   

A Sal Községi MNÖK Tanácsába Orbán Dušan, Kranjec Josip, Sebők Renata, Jakosa Emerik és Póczak Majda jelölését regisztrálták. Külön státuszú községi képviselőnek Orbán Dušan indul.
 
 
MCSi Design