kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Én is „Hozzájárulok a békéhez”!

bekeplak4920A Lendvai Lions Klub idén is – a nehéz körülmények ellenére – meghirdette a Békeplakát képzőművészeti pályázatot, amely 2020-ban nemzetközi szinten a „Hozzájárulok a békéhez” jelmondat alatt folyik.

A kampány célja, hogy a 11 és 13 év közötti gyerekek elgondolkodjanak a béke, a barátság, az együttélés, a tolerancia, a boldogság és a szeretet fogalmakról.

A pályázaton az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola, a 2. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola, a cserencsóci France Prešeren ÁI, a Tornisai ÁI és a palinai Miško Kranjec ÁI tanulói vettek részt összesen 28 képzőművészeti alkotással. A legbeszédesebb vagy a legtöbb érzelmet kiváltó alkotásokról háromtagú zsűri döntött. Az öt legkiválóbb alkotás készítője pedig Gerenčer Balázs (2. Sz. Lendvai KÁI), Čurič Kaja (Cserencsóci France Prešeren ÁI), Horvat Vita (1. Sz. Lendvai KÁI), Felső Alja (1. Sz. Lendvai KÁI), illetve Litrop Ella (Tornisai ÁI). Az alkotásokat ezután országos, majd nemzetközi szinten is értékelni fogják.

 

 

A békeplakátok nyilvános bemutatását díjkiosztóval és kulturális programmal gazdagított kiállítással ebben a késő őszi időszakban szokták megtartani Lendván. Sajnos a járványhelyzet miatt idén erre nem kerülhet sor, tájékoztatott Zadravec Matej, a Lendvai Lions Klub elnöke.

 

 

MCSi Design