kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Tízezer lépés a rákos betegekért

gyalogtura3920A „Race for the Cure (RFTC) – Futás a gyógyulásért” a nők egészségvédelme érdekében szervezett legnagyobb európai sportesemény. Segít az emlőrákosokat támogató szervezeteknek és a kórházaknak az adományok gyűjtésében és a figyelem felkeltésében. Lendván vasárnap gyalogtúrával csatlakoztak a projekthez.

 

 

 

A járvány okozta válság idén arra ösztönözte a szervezőket, hogy a kezdeményezést magasabb szintre emeljék: online regisztrációt követően Európában mindenki bárhol futhat, gyalogolhat az emlőrákos betegek támogatásáért. Szlovénia az Európa Donna égisze alatt kapcsolódott be a projektbe.  Lendván a Katarinca natúrkozmetikum és a Gibko Sport- és Turisztikai Egyesület szervezésében a vasárnapi Lendva-hegyi gyalogtúran közel ötvenen vettek részt. Utroša Katarina a szervezők nevében elmondta, hogy az ötlet a „Lendva egészséges város projekt” keretében szervezett ingyenes torna egyikén született meg, amelyen hétről hétre egyre több aktív nő vett részt: – Az aktív időtöltés során megismerkedtünk, kapcsolatokat teremtettünk, sőt barátságok is születtek. Létrejött a Gibko Katarince nevű kis csapat, amely az RFTC projekt keretében népszerűsíti az egészséges életmódot – az egészségünkről való gondoskodás, a mindennapi mozgás, a friss levegő és a társalgás ugyanis a legjobb módja a betegségek megelőzésének. Egyben mindenkit fel szeretnénk hívni arra, támogassa a betegség által érintett embereket – mondta.

A szervezők nem feledkeztek meg azon gyermekekről sem, akiknek már nagyon fiatalon a rák ellen kellett küzdeniük. A szeptember ugyanis a gyermekrák elleni küzdelem hónapja volt, így az összegyűjtött összeg egy részét „a 3. emelet hőseinek” adományozzák.

FaBri

 

 

 

MCSi Design