kele
perec1
garas1
65. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2021. 06. 24.
kiscim2521
 

Nyilvános helyeken 500 ember gyülekezhet

covid2420Június 15-től újra engedélyezett a nyilvános helyeken a gyülekezés legfeljebb 500 ember számára, lehetséges nemzetközi sportesemények megrendezése és a lelátókra is visszatérhetnek a szurkolók. Emellett az EU-s tagállamok között folyamatosan nyílnak meg a határok.

A nyilvános rendezvények, a nemzetközi sportesemények és a nézőkkel lebonyolított sportesemények megszervezésénél azonban továbbra is figyelembe kell venni az összes biztonsági ajánlást és követni kell a közegészségügyi intézet irányelveit.

A héten újra beindult a nemzetközi közúti és vasúti személyszállítás és megnyíltak a horvátországi kishatárátlépők, valamint az olaszországi határátkelők is.

Június 1-je után, amikor hivatalosan is megszűnt a járványügyi helyzet Szlovéniában, az adatok alapján, napi szinten csak néhány új fertőzést azonosítottak, ami a szakemberek állítása szerint kezelhető szám. Az új eseteket vélhetően a folyamatos enyhítések okozzák, elsősorban az egyszerűbb határátlépés, ugyanis a határokon már nincs felügyelet és a kéthetes karantén sem kötelező. Így az új fertőzéseket főleg az utazások során (rokonok látogatása) más országokból hozzák be Szlovéniába, ilyen volt például a nemrég Jesenicén azonosított fertőzés is. Június 1-je és 15-e között 26 új fertőzést azonosítottak az országban, egyik sem a muravidéki régióban volt. Keddi lapzártánkkor az aktív fertőzöttek száma 24 volt, hét embert kezeltek kórházban, egyet intenzív osztályon, a halálesetek száma maradt 109.

 

Nem múlt el a fertőzés veszélye

Tévhit, hogy a Covid-19 fertőzés veszélye elmúlt, a vírus még mindig jelen van, ezért a jövőben is szükséges a felelősségteljes viselkedés, az alapvető higiéniai előírások betartása és az óvatosság.

 

 

MCSi Design