kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Jótékonysági futás a Kis Vitézekért

kisvitez3719Hétfőn kora délután Lendvára is megérkezett Bogomir Dolenc extrém futó, aki a Kis Vitézek (Mali Vitezi) Alapítvány számára – amely a gyermekkorban daganatos betegségekből kikezelt fiatalokat segíti – már második évben gyűjt pénzadományokat jótékonysági futással.

A Körbe Szlovénián 2019 program a tavalyi projekt folytatása, amikor Bogomir Dolenc 42 napon át 42 maratontávot futott le Szlovénia különböző településein (Lendván is), hogy jótékonysági futásával pénzadományokat gyűjtsön a Mali Vitezi Alapítványnak. Az alapítvány a gyermekkorban daganatos betegségekből kikezelt fiatalokat segíti a mindennapokba történő könnyebb visszatérésben.

Idén az extrém futó augusztus 31-e és szeptember 11-e között egy 1.200 kilométeres országos körutat tűzött ki maga elé, amit 12 nap alatt, napi száz kilométeres távolságot futva valósított meg, Črna na Koroškem településről indulva és oda megérkezve. Dolenc a jótékonysági futóesemény 10. napján érkezett Lendvára, amikor a Ljutomer és Kuzma közötti száz kilométeres távot futotta a Muravidéken. Aznap kora délután a Muránia Kerékpárközpontnál helyi futók csatlakoztak hozzá, akikkel közösen érkezett az 1. Sz. Lendvai Kétnyelű Általános Iskola atlétikai pályájára, ahol a projekt támogatásának jelzéseként az iskolásokkal és a lendvai kis vitézekkel együtt futottak egy díszkört. Mielőtt Dolenc az aznapi úti célja, Kuzma felé vette volna az irányt, a Lendvai Stadionban megpihenve elmondta: „A jótékonysági futás célja pénzadományok gyűjtése azon gyermekek rehabilitációjára, akik túlélték a rákos betegséget, de számtalan nehézséggel küzdenek a mindennapi életbe való visszatérésben. A betegség, a kezelések és a mellékhatások a lélekben is maradandó nyomokat hagynak bennük. A hétköznapokba történő minél könnyebb visszatérést segíti a futóakcióm is.”

A Mali Vitezi alapítvány számára október közepéig gyűjtik az adományokat a vállalatok körében, valamint SMS-üzeneteken keresztül a 1919 számra elküldött VITEZ vagy VITEZ5 tartalommal, amikkel egy vagy öt eurót lehet adományozni.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben