kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Összefogás a térségben

megallapod3619A Vinarium Fesztivál keretében Lendva Község három együttműködési megállapodást kötött az Európa Kulturális Fővárosa 2025 projekthez kapcsolódó együttműködésről és támogatásról. Budapest testvérvárosként, a rábavidéki szlovénok két szervezete és Bad Radkersburg város együttműködő partnerként támogatja Lendvát.

Ünnepélyes keretek között és magas rangú vendégek – Škrilec Ksenija, Szlovénia bécsi nagykövete, Földes Gyula, Magyarország lendvai főkonzulja, Horváth Ferenc nemzetiségi országgyűlési képviselő és a muravidéki magyarság elnöke, Kissné Köles Erika, a magyarországi szlovénok országgyűlési szószólója, valamint a többi meghívott hazai és külföldi vendég – jelenlétében írt alá együttműködési megállapodást Magyar Janez, Lendva Község polgármestere Bad Radkersburg önkormányzatával, valamint az Országos Szlovén Önkormányzattal és a Magyarországi Szlovének Szövetségével. A partnerszervezetek – már megállapodásba foglalva is – támogatásukról biztosították Lendvát az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2025 cím elnyerésében. Az együttműködési dokumentumokat Heinrich Schmidlechner polgármester, Ropos Márton és Kovács Andrea elnök, illetve Magyar Janez lendvai polgármester látta el kézjegyével. Az együttműködő felek kiemelték, hogy tulajdonképpen már létező együttműködésről, élő kapcsolatokról van szó, s ezek megerősítésével még inkább támogatni fogják Lendva törekvéseit az EKF 2025 cím elnyeréséért. Lendva több nemzetiségével már hosszú ideje bizonyít a kultúra terén, ami az együttműködési megállapodással kiterjedhet több térségre és több területre (idegenforgalom, beruházások). Lendva az EKF 2025 elnyerésével olyan térséget fog prezentálni, melyben jelen lesz a társult partnerek térségének kultúrája is.

 

 

Lendva Község és Budapest főváros önkormányzata a magasabb szintű kapcsolat kialakítására és a baráti összeköttetés erősítésére testvérvárosi megállapodást kötött. A dokumentumot Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Magyar Janez lendvai polgármester írta alá. Magyar polgármester az együttműködésben nagy lehetőségeket és kihívások lát.

– Tőlünk függ, mennyire tudunk élni ezekkel a lehetőségekkel, hiszen számos területen tudunk együttműködni.  A kéznyújtás megtörtént, most tenni, dolgozni kell. Biztos vagyok abban, hogy függetlenül a két város méretbeli különbségétől a kapcsolatot fejleszteni és éltetni fogjuk: szívvel. A testvérvárosi kapcsolat mindenképpen fellendülést jelenthet a városnak – fejtette ki a lendvai polgármester. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben