kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

A lendvai plébánia fiatal szervezői a Vajdaságban

oratorium28181Június 20-án a lendvai plébánia kilenc animátora és két gyerek elindult Szerbiába, a vajdasági Muzslyába. Itt részt vettünk a hétnapos oratóriumban, amely által sok új tapasztalatot szereztünk és jó ötleteket kaptunk. Tárt karokkal fogadtak bennünket, így gyorsan egy valódi családdá váltunk és új barátságokat kötöttünk.

oratorium28182Az itt élő emberek kedvessége és egyszerűsége meglepett bennünket. Úgy a gyerekek, mint az animátorok számára ez egy olyan tapasztalat volt, amelyből sokat tanultunk. Elmondtuk egymásnak az ötleteinket, és az oratóriumot más szempontból ismertük meg, ahogy az ottaniak életét is. Gyorsan megállapítottuk, hogy az ottani oratórium a miénktől nagyon különbözik, és mivel ez tetszett nekünk, ezért elhatároztuk, hogy néhány dolgot felhasználunk majd az oratóriumunkban.

Az oratórium Lendván az idén augusztus utolsó hetében zajlik. A magyar nyelvi tudásunk is jobb lett, hiszen Muzslya kétnyelvű területen van, ahol a gyerekek és az animátorok többsége magyar családból származik. A szlovén nyelv nagyon megtetszett nekik, és örömmel tanultak meg tőlünk néhány szókapcsolatot. Mivel nagyon jól megértettük egymást, ezért június 30-án nehezen búcsúztunk el egymástól. Elhatároztuk, hogy ebből állandó partneri kapcsolat lesz, és a találkozót minden évben megszervezzük. Tárt karokkal várjuk őket mi is, hogy ők is meglátogassanak bennünket, és így ugyanazt a tapasztalatot éljék át, amit mi is átéltünk náluk.

Ftičar Anja, a lendvai plébánia animátora

MCSi Design