kiscim1618
 

A lendvai borok is szépen szerepeltek

rozman50171A 25 éves Magyar Borakadémia jubileumi rendezvényén, mely a Mezőgazdasági Múzeumban zajlott, Zilai Zoltán, az akadémia elnöke köszöntötte az akadémia tagságát, a vendégeket és a borászokat.
 
A magyar bor ügyének szolgálatáról és képviseletéről szóló elnöki összegzés után a magyar szőlészet és borászat, a tudományos és a gazdasági élet elismert képviselői vehettek át elismeréseket, illetve emlékplakettet és jelvényt.
A Csávossy György Kárpát-medencei Borverseny már szép hagyománnyá vált, a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola közös rendezvényét már 12. alkalommal rendezték meg. A határon túli magyar borászok találkozójára és borversenyére idén 160 borminta érkezett, a minősítést a Borászati Szakképző Iskola Tangazdaságában tartották. A lendvai borok jól szerepeltek, négy új arany-, kilenc ezüst- és hat bronzérem díszíti a pincéket.
rozman50172Az est folyamán a muravidéki borokból is kóstolhatott a szép számú érdeklődő. Az ünnepélyes eredményhirdetés és az oklevelek átadása a baráti hangulatú vacsora közben zajlott.
A rendezvény keretében kihirdették a 2017-es év bortermelője címet, amit Szőke Mátyás, a Mátra borvidék borásza kapott. A jelöltek között volt továbbá Borbély Tamás, Figula Mihály, Jásdi István, Koch Csaba és ifj. Szepsy István. A résztvevők a Borest kapcsán szebbnél szebb bormintákat kóstolhattak a magyarországi és a határon túli pincészetek kínálatából.
MCSi Design