kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Három hétre Budapestre utaznak

erasmus4217Az Erasmus+ program a középiskolások számára évente lehetőséget nyújt arra, hogy ki-ki a saját szakához kapcsolódva külföldi szakmai gyakorlatra utazzon egy-egy európai nagyvárosba. Idén a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjai tanári kísérettel Budapestre utazhatnak.
Bačič Lučka programkoordinátortól az utazásról és a felkészülésről megtudtuk: a két éves „Knowledge for all”, illetve mobilitás program tavalyi milánói fejezete után a második állomás Budapest lesz, ahol a diákok „szakosítottan” gyakorlati képzésben, tanáraik pedig a különböző vállalatokban tanfolyamokon vehetnek részt. A mobilitás projekt, mint ismeretes, a diákok részére az iskolai oktatásban elsajátított tudás, a szakmai és szakmai-nyelvi készségek megszilárdítása mellett az önállóság, az önbizalom és a felelősségérzet kialakítását is szolgálja. A tanárok számára az egyhetes program az új technológiai eredmények és folyamatok, a magyar és idegen nyelvű szakterminológia, illetve a soknyelvűség megismerésére nyújt lehetőséget.
Megtudtuk továbbá, hogy a Lendvai KKI-ból 14 diák és 5 tanár utazik a magyar fővárosba. A diákok a vegyésztechnikusi szakról öten a MEMS kutatóközpontban, a közgazdasági szakról 4 diák a Corinthia és a President szállodában, a gépésztechnikusok közül 3 diák a HURBA robotikai cégnél, további két gépésztechnikus és egy mechatronikus az EXEL Csepel automatizálási vállalatban végzi majd a gyakorlatot.
A háromhetes, november 3-ig tartó kurzus tanári kísérettel folyik, a tanultakról pedig a decemberi iskolai bemutatókon adnak számot, ahogy erre időzítik a robotika terén elkészített felvételek, tárgyak bemutatását is. A tanulók a hétvégeken a magyar főváros kulturális rendezvényeit, színházi kínálatát, kiállításait és a sportlétesítményeket (például a Hungaroringet) is meg szeretnék tekinteni, amely tavaly is a program részét képezte.
MCSi Design