kiscim1218
 

Gyermekoldal: írások, rajzok

gyerek23174 fabianKedves gyerekek!
Az oldalatokon ma három rövidke fogalmazást olvashattok, melyeket a Dobronaki KÁI kis diákjai küldtek el nekünk. A három rajzot pedig Pártosfalvi KÁI domonkosfai területi iskolája gyerkőcei készítették „Itt lakom én” című pályázatunkra. Írjatok, alkossatok ti is, és küldjétek el bátran szerkesztőségünkbe!
Felső rajzunk készítéje Unger Fabian, 3. osztály
 
 
Az elveszett kiskutya
Reggel, mikor felébredtem, nagyon boldog voltam, mert tudtam, hogy ez a nap az én napom lesz, mert a szülinapom van.
Felkeltem, elkészültem, megcsináltam a hajamat és siettem ki, mert anyukám már várt rám egy nagy meglepetéssel. A meglepetés egy kiskutya volt. Mindjárt adtam neki nevet is, Liszi lett a neve. Addig játszottam vele, míg a barátaim nem jöttek hozzám. Átadták az ajándékokat és mentünk játszani. Nagyon jó volt minden. Lisziről sem feledkeztem meg, a barátnők is simogatták és játszottunk vele. Gyorsan elmúlt a szép délután és a délutánból este lett. A barátnők elbúcsúztak és hazamentek. Másnap megreggeliztem és kimentem Liszihez, de jaj, Liszi nem volt sehol. Kerestem mindenhol és sírtam. Elmúlt már öt nap is, Liszi meg nem volt sehol. Egy reggel meg, mikor kimentem, hát nézz oda, az ajtó előtt ült és rám várt. Nagyon megörültem neki. Megfogadtam, hogy ezentúl jobban vigyázok rá. Nagyon örültem, hogy Liszi visszatért hozzám.
Soha nem felejtem el ezt a történetet, mert nagyon sokat sírtam.
Krapec Sana, 4. osztály, Dobronak
 
A nagy utazás
Elsőáldozásra kaptam egy csodálatos ajándékot egy borítékban. Amikor felnyitottamm megláttam, hogy utazni fogok Legolandba.
Reggel nagyon korán elkészültünk apukámmal és elindultunk Németország felé. Nagyon érdekes volt az utazás, mert nagyon sok mindent láttam, motorokat, autókat. A legszebb látvány egy Lamborghini volt. Mikor odaértünk, a szobánkat megnéztük és utána megcsodáltuk Legolandot. Nagyon szép volt. Hazafelé vettünk taccos-t és azt ettük.
Még mindig megvannak a fényképek, amiket ott fényképeztünk. Most meg viszlát a másik kalandig!
Nagy Teo, 4. osztály, Dobronak
 
A szülinapom
Egy csodálatos napon anyukámmal a szülinapomat terveztük, egy szép nagy bulit.
Egyik nap bevásároltunk a szülinapomra. Minden boltba benéztünk. Találtunk egy szép ruhát és szép meghívókat is, lufikat és tortát. Végre eljött a szülinapom! A mamám egy telefont vett nekem. Óriási meglepetés volt ez számomra, hisz nem számítottam erre. Egy kis idő múlva sok játékot telepítettem rá. Az iskola vége felé pedig fényképezkedtem a barátnőimmel. Kidíszítettem a képeket és kinyomtattam.
Még most is megvannak a képek a szobám falán. Soha nem felejtem el ezt a szép ajándékot.
Ježovnik Éva, 4. osztály, Dobronak
 
gyerek2317 sanca
Šanca Lana, 2. osztály
 
 
gyerek2317 vogrinec
Vogrinec Pia-Lana, 3. osztály
MCSi Design