kiscim1218
 

Nyílt nap a muraszombati laktanyában

honvedelem2217A szlovén honvédelem napja alkalmából a muraszombati laktanya szombaton kitárta kapuit a látogatók előtt. A nyílt napon az érdeklődők bepillanthattak a katonaság munkájába és mindennapjaiba, a harci védelembe, kipróbálhatták a felszereléseket és érdekes bemutatókat láthattak. Emellett megismerkedhettek a túlélés alapvető fogásaival, a védelemmel és az önvédelemmel, valamint számos kísérőprogram is gazdagította a napot. A legkisebbek körében a katonai járművek keltették a legnagyobb érdeklődést.
Az eseményen felszerelésével jelen volt a rendőrség, a polgárvédelem és a tűzoltóság, valamint más szervezetek, melyeknek válságos helyzetek esetén a polgárok, illetve a rászorultak segítése a feladatuk.
A nyílt nappal népszerűsítették a muraszombati laktanyában is leszolgálható önkéntes katonaságot, mely 14 hetes kiképzést jelent és június 26-án veszi kezdetét. Az önkéntes kiképzésre 18 és 27 év közötti fiúk és lányok jelentkezését várják, melynek keretében a jelentkezők megismerkednek a háborús túlélési alapelemekkel és a hivatásos katonai munkával.
MCSi Design