kiscim1218
 

„Hetés vendégül lát”

hetes2217Szombaton és vasárnap a Hetés falvaiban számos muravidéki fellépővel, illetve vendéggel újra megszervezték a „Hetés vendégül lát” gasztronómiai és kulturális rendezvényt.
Míg szombaton a Hetés különböző falvaiban zajlottak a rendezvények, vasárnap Bödeháza volt a történések központja. Szombaton a Hetés települései felé vezető úton a Hetés kapuja pihenőhelynél vette kezdetét a rendezvénysorozat. Innen sokan kerékpárral, illetve gyalog indultak a Hetés falvai felé. Gáborjánházán például hetési termékek készítését mutatták be a vendégek bevonásával, de sütöttek langallót és perecet is. A vendégek megtekinthették a
Helyi Értékek Házát, a templomot és a szövőműhelyt is. Szijártóházán Dulics Margit kosárfonó tartott bemutatót, de készítettek búbos túrót, különböző népi ételeket kóstolhattak az érdeklődők. Zalaszombatfán a szőttesmúzeum új anyagát mutatták be, szőttesmotívumokat festettek a turistaház bevezető útjára. A „falukemencében” fumut is sütöttek, de próbálkoztak vegán hetési ételek készítésével is.
Vasárnap Bödeházán a kápolnában szentmisével és fumuszenteléssel vette kezdetét a program, majd délután megszervezték a már 11. Hetési Gasztronómiai Fesztivált, ahol nem hiányzott a rétes, a prósza, a dödölle, a húsos répa, a kukoricamálé, a hurka, a kolbász, a hőkön sült perec, a fumu, illetve a különböző sajtok és tejtermékek sem. A vásáron jelen volt a hetési szőttes, a csuhé, a fűzvessző- és fazekas termékek, illetve sok más is. A kulturális műsorban a Kerka Táncegyüttes, a Csesztregi Színjátszókör és a Radamosi Nótázók adtak műsort.
MCSi Design