kele
perec1
garas1
65. évfolyam
9. szám
Megjelenés:
2021. 03. 04.
kiscim0921
 

Nem került sor újabb enyhítésekre

aa covidA Muravidék a hét eleji adatok szerint még erősen a vörös zónába tartozik a beazonosított Covid-fertőzöttek aránya szerint, így nem került sor újabb enyhítésekre. Megnéztük azt is, milyen intézkedések vannak érvényben, illetve milyenek lépnek hatályba a szomszédos országokban.

Szlovéniában a vörös zónába tartozó régiókban, köztük a Muravidéken is az általános iskolákban az első harmadban továbbra is folyik a tantermes oktatás, illetve az óvodák is látogathatók. Az oktatáshoz a tanári és a műszaki személyzet negatív tesztje szükséges, és a tesztelés zavartalanul lezajlott a hét elején is. A Muravidékre továbbra is csak az emlékeztető oltásokhoz szükséges vakcinamennyiség érkezik, amit a rizikócsoportokhoz tartozóknak adnak be a nemzeti oltási stratégia szerint.

Milyen intézkedések vannak hatályban a szomszéd országokban? Február 8-ától enyhítenek a korlátozásokon Ausztriában: újra megnyitnak az iskolák, a tantermi oktatáshoz a diákok negatív tesztje szükséges. Kinyithatnak a nem alapvető cikkeket árusító üzletek is, a vásárlóknak kötelező az FFP2 maszk viselése. Ausztria mostantól a napi ingázók esetében is negatív tesztet követel meg. Olaszországban újra beindult a vendéglátás, hét közben nyitva tartanak a bevásárlóközpontok is. Horvátországban februártól újra elindult az oktatás az általános iskolákban, valamint az érettségi előtt álló diákok számára. Magyarországon továbbra is zárva vannak az egyetemek és a középiskolák, de az általános iskolákat látogatják a tanulók.

 

 

MCSi Design