kele
perec1
garas1
64. évfolyam
31. szám
Megjelenés:
2020. 08. 06.
kiscim3120
 

Lendván főzik majd a Pajdašt

pajdas26201Az adrijanci Platinum events Kft. a múlt héten dobta piacra világos és barna Pajdaš lager sörét. Az új termék a Muravidéken az első ilyen típusú sört jelenti. 2021 júniusától a cégLendván Overmura név alatt saját sörfőzdével és sörözővel is elindul.

pajdas vercko2620A lendvai sörfőzde helyszínét Verčko Sašo, a cég marketing- és kereskedelmi vezetője nem árulja el annak ellenére sem, hogy a majdan itt főzendő Pajdaš nevű lager sörüket már piacra dobták. A világos és barna sört egyelőre „vendégként”, külföldön főzetik, de komoly szándékuk egy éven belül ezt a Muravidékre, Lendvára áthelyezni. A Sküper sva najboukšiva (Együtt a legjobbak vagyunk) márkanév alatt megjelenő sör jelenleg bárokban, éttermekben és mobil eladási pontokon kapható, illetve online rendelhető.

pajdas Sumak2620– A történetet másfél évvel ezelőtt kezdtük írni, amikor a vállalkozói tapasztalattal már rendelkező Šumak Dejan Hozjan Albinnak, a Szlovén Sörfőzdék Társulata elnökének, sörszakértőnek bemutatta sörkészítési elképzelését. A kapcsolat és a közös akarat hamar összejött, s beindult a Pajdaš sör készítése helyi alapanyagokból – ismertette Verčko Sašo. A sört a világviszonylatban is az egyik legkiválóbb komlóból, a styrian gold nevű szlovén komlóból és szlovén árpamalátából gyártják. A Lendvára tervezett sörfőzde beindítása már folyamatban van, de Lendván kívül több helyszínt is vizsgálnak. Az üzleti titoktartás miatt ezekről és a beruházás értékéről nem beszélt Verčko. A cég azonban a jövő év júniusában mindenképp el kívánja indítani az Overmura sörfőzdét és sörözőt Lendván a saját sörökkel.

A sörgyártás még újnak számít vidékünkön, hiszen a Muravidék inkább tradicionális bortermő táj. Egy jól átgondolt koncepció nyomán az új termék megjelenése azonban piaci rést találhat.

– A „pajdaš” szó muravidéki nyelvjárásban pajtást, barátot, megbízható személyt jelent, olyat, akihez mindig visszatérhetsz. Egyszóval: hűséget. Ilyen akar lenni az Overmura Pajdaš söre is: hűséges a vidékhez, a helyi alapanyagokhoz, ízekhez, emberekhez – mondta még Verčko Sašo.

 

 

MCSi Design