kele
perec1
garas1
64. évfolyam
31. szám
Megjelenés:
2020. 08. 06.
kiscim3120
 

A járvány után fokozatosan nyitnak a szállodák

szalloda lipa2320A járványhelyzet miatti korlátozások feloldása egyre több idegenforgalmi létesítmény újbóli beindítását teszi lehetővé. Június 5-étől nyitva van a maráci Terme 3000 kempingje és víziparkja, 7-étől az Ajda szálloda is. A Terme Vivat június 12-től várja a vendégeket, a lendvai Lipa szálloda megnyitásáról még folynak a tárgyalások. 

A járványügyi kényszerszünetet felhasználva a muravidéki szállodákban is elvégezték az éves nagytakarításokat, néhány hotelben – mint a maráci Terme 3000-ben és a Terme Vivatban – nagyobb felújításokra is sor került. Szlovéniában június 1-jével nyithattak meg azok a szállodák, amelyek harmincnál több szobával rendelkeznek, valamint a wellness- és fitneszközpontok, a gyógyfürdők és uszodák is. Az újranyitást követően új protokollt kellett kialakítani a működésre a vendégek és a személyzet egészségvédelme érdekében.

A Muravidéken legelsőnek – június 5-ével – a Sava Hotels-Resorts tárasághoz tartozó maráci Terme 3000 gyógyfürdő kempingje és víziparkja nyitott ki, az Ajda szálloda június 12-étől fogadja a vendégeket. A „Muravidéki falu” apartmanházak viszont egyelőre még nem, de még mindenképpen júniusban a látogatók rendelkezésére állnak.

Szintén június 12-étől tart nyitva a maráci Terme Vivat szálloda, ahol a kéthónapos kényszerleállás alatt felújították a szállodai medencekomplexumot és több korszerűsítést végeztek el vendégeik kényelme érdekében. Jelenleg a teljesen új vízi animációs világ építése tart a végső fázisban.

Jelen pillanatban még bizonytalan a Lendvai Terme Lipa szállodájának, medencéinek, kempingjének és apartmanfalujának megnyitási időpontja. A Sava Hotels-Resorts társaság, a magyar tulajdonban lévő Lendvai Terme üzemeltetőjének honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Lipa szálloda és a wellnessrészleg július 31-étől, az étterem és a taverna pedig már július 3-ától várja a látogatókat. A hír mellett a helyfoglalási elérhetőség is szerepel. Az információk megerősítése érdekében Molnár Péterhez, a Lipa szálloda igazgatójához fordultunk, aki közölte, hogy jelen pillanatban is tárgyalások folynak a nyitás pontos dátumáról.

 

 

MCSi Design