kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Ösztöndíj a Lendván tanulható hiányszakmákra

osztondij0419A szlovén ösztöndíjazási és fejlesztési közalapítvány a 2019/2020-as tanévre ösztöndíjakat írt ki hiányszakmák tanulására. A kétnyelvű oktatási programok közül Lendván a mechatronikai kezelő, valamint a gépész- és vegyésztechnikus irányzat az ösztöndíjjal támogatott szakma, a tengermelléki olasz nemzetiségnél pedig a közgazdasági technikus.

 Az alapítványnál erre a célra a Népjóléti Minisztérium az Európai Szociális Alapítvány támogatásával 3,6 millió euró áll rendelkezésre. A közzétett pályázatra azok a diákok jelentkezhetnek, akik a következő tanévben a listán szereplő hiányszakmák tanulása mellett döntenek, s először iratkoznak be a tanintézmény 1. évfolyamába. Az alapítvány idén is ezer ösztöndíjat hagy jóvá 100 eurós havi összeggel. Az ösztöndíj nem zár ki más támogatásokat. A kiírás az alapítvány honlapján, a www.sklad-kadri.si címen található, jelentkezni június 15-étől szeptember 20-ig lehet.  

Hiányszakmák, amelyekre ösztöndíjat lehet igényelni: kőfaragó, mechatronikai kezelő, fémszerkezet-készítő, gépészeti szerelő, fémmegmunkáló, szerszámkészítő, villanyszerelő, karosszérialakatos, pék, cukrász, hentes, kárpitos, asztalos, kőműves, ács, bádogos, szárazépítészeti szakmunkás, mázoló, kályhás, burkoló, erdész, kéményseprő és ablakos.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben