kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Nyílt nap a gazdaságban

nyilt varis4918A múlt csütörtökön délután fél ötkor Szlovénia-szerte mintegy 140 vállalat nyitotta meg a kapuját a diákok előtt azzal a céllal, hogy a gyakorlatban is megismerkedhessenek a különböző szakmákkal.

A kezdeményezés megvalósítója a Szlovén Gazdasági Kamara a regionális kamarákkal karöltve, illetve partner a Szlovén Foglalkoztatási Intézet és a Szlovén Oktatásügyi Intézet.

A nyílt gazdaság napjához a Muravidéken 14 vállalat csatlakozott több ágazatból. A cégeket mintegy 200 diák látogatta meg, a legkevesebben Lendván voltak (Lendvai Terme, Varis). A Muravidéki Gazdasági Kamaránál megállapították, hogy az utóbbi években a műszaki szakmák kedveltsége – a keresettsége miatt is – nőtt, és emelkedő trendet mutat a beiratkozás is ezekre a programokra. A gazdasági kamara idén harmadik alkalommal szervezte meg a gazdaság nyílt napját, amely a magyar–szlovén Right Professional projekt keretében foglalkozik a szakmák megismertetésével. A kamara kezdeményezése gazdagítja a kínálatot, de nem helyettesíti az iskolák tájékoztatási napjait.    
 
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben