kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Két arany-, két ezüst– és egy bronzdíjas innováció

innovac4918A Muravidéki Gazdasági Kamara (MGK) idén a Lek Veterina és a Roto Pavlinjek Kft. fejlesztőinek arany-, Cipot Boštjan vállalkozónak és az ARCONT cégnek ezüst-, míg a Pomurske mlekarne Rt. innovátorainak bronzfokozatú minősítést ítélt oda. A minőség aranyjelét a Šeruga Vac családi vállalkozás kapta.

A díjakat a Muravidéki Minőségvédelmi Egyesület (MME) 24. konferenciáján adták át Muraszombatban, ahol az egybegyűlteket Zavec Daniela elnök köszöntötte, köztük Lotrič Markót, a Szlovén Gazdasági Kamara igazgatóságának elnökét. Az éves összejövetel vezérfonala a minőség és az együttműködés volt. Zavec Daniela kiemelte: a sikeres üzleti életben a hozzáadott értékét az egyének együttműködése adja, a felelősségvállalás az elvégzett munkáért azonban legtöbbször elmarad. Mivel a motiváció kapcsolódik a kreativitáshoz, abban a pillanatban, ahogy megszűnik a motiváció, megszűnik a kreativitás is. Ekkor konfliktus keletkezik, megjelenik a negatív versengés, ami nem kedvező módon az egyedüli motivációvá válik – fejtette ki Zavec Daniela.

Lotrič Marko a családi vállalkozások átadásáról szólt, kiemelve, hogy Szlovéniában a családi vállalkozások csupán három százaléka kerül át sikeresen a 3. generációra. Ehhez a szereplők között nyitott és időben történő kommunikációra van szükség, ami nem mindig könnyű.

Az MME konferenciájának folytatásában Škafar Branko, az MGK elnöke a fiatalok kategóriájában a legjobb rajzért (Milyenek lesznek a házak 2290-ben?), fogalmazásért (Milyen lesz városom 2190-ben?) és üzleti tervért járó elismeréseket adta át. Az MME legmagasabb díjában, a Minőség Aranyjelében idén a Šeruga Vac családi vállalkozás részesült. Az egyesület idén először osztott ki „Legjobb minőség” elismerést, amellyel Vogrinčič Aleksandrát a Saubermacher Komunala kft.-ből és Domanjko Borist az Arcont cégből ismerték el. 

A legjobb innovációkért járó elismeréseket az MGK idén immár 17. alkalommal osztotta ki. A felhívásra öt javaslat érkezett, a Povše Majda által vezetett bizottság értékelése szerint kettő aranyfokozatú lett: a muraszombati Lek Veterina újítócsoportjának vízben oldódó kiegészítő tápkeveréke, valamint a Roto Pavlinjek pontonelemei (a két muravidéki aranydíjas innováció országos szinten ezüstfokozatban részesült). Cipot Boštjan vállalkozó és az Arcont cég újítóinak innovációs javaslatai ezüstelismerést kaptak, ezek az árnyékolók elektromos meghajtása, illetve a különböző burkolatok automatizált csavarozása.

A kamara bronzfokozatú elismerésben részesítette a Pomurske mlekarne Rt.-t a termelés digitalizációját elősegítő innovációjáért.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben