kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Munkamegbeszélés az üvegházakról

uveghaz0618A lendvai ipari zónába, a Lendva–Muraszerdahely út mellé tervezett üvegházak építésével kapcsolatosan a múlt héten 15 tagú külföldi küldöttség érkezett Lendvára munkajellegű látogatásra. A csoportot Christian Rossmann, a Herneth Gartenbau KG, a lehetséges beruházó cég képviselője vezette. Lendva az elsőszámú jelöltjük – mondta.
A vendégek először megtekintették a telket, a tervezett üvegházak helyszínét, majd Lendva Község vezetőségével munkamegbeszélést folytattak. Az ülésen néhány kulcsfontosságú kérdés is elhangzott.
A községnél már folyamatban van a részletes területrendezési terv kidolgozása. A munkamegbeszélésen a lehetséges beruházó és partnervállalatai arról is értesültek, hogy a tervek megvalósításával kapcsolatban – nagyobb beruházás esetén – közvetlen tárgyalások is folytathatók a kormánnyal, illetve a Szlovén Erdő- és Földalappal. Tekintettel arra, hogy az üvegházak felállítására kiválasztott helyszín a Mura közelében van, felmerült az árvízvédelem kérdése is. A válaszban elhangzott, hogy már elkészültek a községnél az árvízveszélyre és más kockázatokra vonatkozó térképek, szakmai dokumentumok, s ezekből az derül ki, hogy a Mura-gátak az érintett szakaszon biztonságot nyújtanak.
Christian Rossmann, a lehetséges beruházó képviselője elégedett volt a megbeszéléssel, hiszen – mint nyilatkozta – Lendva Község támogatja törekvéseiket és információkkal is a segítségükre van. – A lendvai helyszín az elsőszámú jelöltünk a talaj összetétele, a közművek közelsége és a szomszédos országokkal meglévő jó közlekedési kapcsolatok miatt is – mondta a Herneth Gartenbau KG képviselője. A cég tavaly kereste meg Lendva Községet az üvegházak építésének tervével – az ipari zónába tervezett beruházás a közeljövőben mintegy 600 új munkahelyet hozna.
MCSi Design