kiscim1618
 

Az MMGVE női szekciójának megalapításáról

noiszekcio5017– Az egyesület női szekciója megalapításának gondolata már régóta érlelődik bennünk. Ismerjük egymást, s úgy véljük, hogy van itt egy olyan női mag, akik már bizonyítottak a munkájukkal, közösségi szellemű gondolkodásukkal. A szekció plusz értéket jelentene a Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesületében – fejtette ki Huzimec Ilona a női szekció megalapításával kapcsolatban.
A megalapítás szándékáról Huzimec Ilona, Gál Brigita, Horvát Lőrincz Helena és Bence Jambor Szeréna beszélt lapunknak. Elmondták, hogy ilyen irányú szándékukat november 21-én írásban jelezték a Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete (MMGVE) elnökének, Balaskó Józsefnek. A levelükre még nem érkezett válasz, de mint az elnöktől megtudtuk, a kezdeményezést az igazgatói bizottság tudomásul vette, januárban várható a javaslat véleményezése, amit találkozó előz meg.
Mind a négy beszélgetéstársunk az MMGVE tagja. Az egyesülethez a közösségi szellem erősítése, a Muravidék népszerűsítése, a vidék jellegzetességeinek megismertetése miatt csatlakoztak, bízva abban, hogy segíti őket a munkájukban, minden tagot ugyanolyan mértékben. Egy aktív egyesületben gondolkodtak, amely mögött komoly támogatottság van, amelyre lehet számítani.
– Amikor belekezdtünk a vállalkozásunkba, úgy gondoltuk, hogy az egyesületben a helyünk, be is léptünk. Most azt szeretnénk, ha az egyesület visszanyerné kezdeti jó hírnevét. Ha gondok vannak, meg kell oldani és segíteni kell. A női szekció létrehozásának gondolata egyelőre egy kezdeményezés ebbe az irányba – mondta Huzimec Ilona.
– Az egyesület javát szeretnénk szolgálni: összefogással erősebbé tenni, támogatásban részesíteni a tagokat, különösen a kezdő, induló vállalkozókat. A fiatalok körében is jobban fel kellene kelteni az érdeklődést, hogy még többen csatlakozzanak hozzá. Ami jó nekünk, az jó az egyesületnek is, így pozitívumként szeretnénk a női szekció létrehozásának elképzelését bemutatni – tette hozzá Bence Jambor Szeréna.
Gál Brigita völgyifalui vállalkozó konkrétabban fogalmazott, kifejtette, hogy az egyesülettől mint tag többet várt, pedig kezdetben jó irányba haladtak a dolgok.
– Tudjuk, hogy a termékek értékesítésénél milyen fontosak a piaci kapcsolatok, az egyesületnek pedig számtalan lehetősége lenne ezek létrehozásában. Ezen a téren szeretnénk előbbre lépni, ebben szeretnénk segíteni a női szekció által is – az egyesületen belül. Mert az egyesület már rendelkezik egy kapcsolatrendszerrel, hálózattal, amivel segíthet minket, hogy a piacon a nagyok mellett is megjelenjünk. Itt többfajta tudás jelen van már, ez jó és ezt fejleszteni kell. Együtt többet tudunk, a széthúzásnak nincs helye az egyesületben – véli Gál Brigita.
– Amiben pedig én látom a női szekció létrehozásának előnyét, az a jobb információáramlás, az azonos bemutatkozási lehetőség elérése. Magam is azt tapasztalom, hogy ez nincs mindig így. Szeretném azt is, ha az egyesület munkája programon alapulna, ha segítené a tagokat mindenben, amiben tudja. Hiányosságokat érzünk a tevékenységében – ilyen például az információk továbbítása is –, ezen szeretnénk változtatni. Lehet, hogy ebben elmozdulást jelenthet a női szekció létrehozása is, hogy büszke tagjai lehessünk az egyesületnek – mondta Horvat Lőrincz Helena.
MCSi Design