kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Három vásárló érdeklődik

mura4517A Mura egykori üzemcsarnokának megvásárlására benyújtott ajánlatokról a Ribnicai Regionális Fejlesztési Alap várhatóan november végéig dönt. Amint korábban beszámoltunk róla, a muraszombati Muránia Vállalkozási Inkubátor és Innovációs Központ (PIIC) ismét eladásra kínálta a lendvai ingatlant, az október 9-i határidőig három vásárló jelzett vételi szándékot, közülük egy muravidéki is.
A Mura egykori üzemcsarnoka és a hozzá tartozó telek felbecsült értéke 600 ezer euró, az ingatlant nem terheli adósság. A lendvai ingatlan – 3750 négyzetméternyi üzemcsarnok és a hozzá tartozó telek – a Ribnicai Regionális Fejlesztési Alaphoz tartozik, amelynek része a PIIC is. A kiírás október 9-én zárult le, a határidőig – amint ezt Ilc Luka, az eladást lebonyolító központ képviselője elmondta – három cég jelezte vételi szándékát, közülük egy muravidéki. Az eladás tárgyát az üzemcsarnok és a telek együtt alkotja, az érdeklődőkkel jelenleg még folynak a tárgyalások. Az eladásról a végső döntést a ribnicai alap hozza meg várhatóan november végéig.
A Mura-üzemcsarnok eladásával már 2009-ben próbálkoztak, akkor hasonló eladási ár mellett nem volt iránta érdeklődés, mint ahogy a második kiíráson sem, amikor a vételárat 15 százalékkal csökkentették. Az üzemcsarnok a textilipari tevékenység megszűnése után nem talált új gazdasági tevékenységet folytató tulajdonosra és a tervezett vállalkozói inkubátor sem indult be.
A már hosszabb ideje üresen álló csarnokban a legjobb években hat cég működött, ma egy, november 30-ával ennek is lejár a bérleti szerződése. Ilc Luka elmondta, hogy a ribnicai alapnál bíznak a sikeres eladásban.
MCSi Design