kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

A jubileum évében leányvállalatot indítottak

artex4417A Bensa család Artex nevű vállalkozása már 25 éve van jelen a raktárfelszerelések gyártásában. A cég jelentős szerepet tölt be a hazai piacon, de egyre sikeresebb a külpiacokon is. Idén alapított leányvállalatukban, a Linox Solution cégben rozsdamentes acélból az élelemiszer- és a vegyipar számára gyártanak tartályokat, a két cég együtt mintegy 60 dolgozót foglalkoztat. Tavaly új üzemcsarnokot is nyitottak.
A működésük 25. évfordulója alkalmából megtartott sajtótájékoztatón az Artex családi vállalkozásról Bensa Stanko, a cég társtulajdonosa és prokuristája, Bensa Mitja, az Artex Kft. igazgatója és Bensa Branka, a Linox Solution leányvállalat igazgatója szólt. Az 1992-ben alapított cég, mely kezdetben a csődbejutott Logo üzemhelyiségeiben működött, az elmúlt időszakban olyan vállalattá nőtte ki magát, mely éves szinten több mint 2 ezer tonna különböző polcrendszerű raktárfelszerelést képes gyártani saját tervezésben, saját üzemcsarnokában. Termékeiket az EU 14 országában forgalmazzák, közülük a jelentősebbek Ausztria, Németország, Magyarország, Románia és Szerbia piaca. Mint Bensa Mitja igazgató a jubileumi eseményen fogalmazott, a cég hű jövőképéhez és a helyi környezethez, tudva azt, hogy meghatározói lehetnek a térség gazdasági fejlődésének, az itt élők foglalkoztatásának. Az Artexnél öt márkajelet fejlesztettek ki, 2005-ben a cég a drávamenti–muravidéki Gazella-díjat is megkapta. A befektetések a felszerelésbe, a technológiába és a tudásba mindig meghozták az eredményt – hangzott el.
– A javuló piaci helyzetet mi is érzékeljük, idén a tavalyinál 15 százalékkal magasabb értékesítést bonyolítunk le, ami 4,5 millió euró bevételt jelent – mondta Bensa Mitja, az Artex igazgatója. A tavalyi év végén egy 700 négyzetméteres új üzemcsarnokot állítottak fel, ahol a Linox Solution leányvállalat termelése zajlik. A beruházás értéke 250 ezer euró volt, jövőre korszerű CNC-gépet terveznek vásárolni (300 ezer euró) és fel szeretnék újítani az irodahelyiségeket (250 ezer euró). Újabb fejlesztésként a korszerű porszemcsés lakkozójuk már működik.
– Idén februárban indult a termelés rozsdamentes acélból. Teljesen elkülönített módon fémből gyártunk tartályokat, nyomásálló edényeket az élelmiszer-, a vegyi- és gyógyszeripar számára. A magas szintű technológia érdekében a közeljövőben még többet kell fordítanunk a berendezésekre és a fejlesztésre – mondta a Linox Solution Kft. igazgatója, Bensa Branka.
MCSi Design