kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Carthago: befektetések a 4.0 üzembe

carthago2821A koronavírus-járvány ellenére bővítette a termelését Odrijáncon a lakókocsikat gyártó Carthago Kft. A 2019/2020-as üzleti időszakban 217 millió euró bevételt termeltek, ami meghaladja a tavalyi összeget. A Carthago csoportnak fontos pillére az odrijánci üzem, amit továbbra is erősíteni fogunk – nyilatkozta Karl-Heinz Schuler cégtulajdonos.

A már folyamatban lévő bővítéseken kívül a 2020/2021-es időszakban mintegy 10 millió eurót terveznek az Ipar 4.0, az okosgyártás létesítésére, IT-projektek megvalósítására fordítani. Az Ipar 4.0 esetében számítógép-vezérelt rendszerek követik nyomon a termelési folyamatokat és teszik lehetővé az eszközök önálló kommunikációját. Stefan Weiss igazgató az újítások kapcsán egy újabb lakókocsimodell kifejlesztéséről is beszámolt, a Carthago és a Malibu mellett a chic c-line sorozat megjelenése már 2022-ben várható. A cég az elmúlt két évben 6 millió eurót fordított a termelés átszervezésére, a munkafolyamatok optimalizálására. A cégben az ergonomikus munkaterek kialakításan is dolgoznak, ami fokozza a jó közérzetet és a hatékonyságot.

A Carthago dolgozói augusztus 1-jével a fizetési besorolási osztályok újabb emelésére számíthatnak, s kifizették már a nyaralási pótlékot is 1.800 euró összegben. A Carthagónál büszkék arra, hogy Tadej Pogačar kerékpáros a versenyek során a cég lakókocsijában lakik. A vállalat múlt szombaton a lakókocsik gyártási folyamatát nyílt napon mutatta be.

 

 

MCSi Design