kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Elismerés a kisfalui tejcsarnoknak

tej27211Balog Robert és élettársa, Slava három éve vették át a tejgyűjtő csarnokot Kisfaluban. Ők a legnagyobb gazdák a településen –vagy akár a szélesebb a környéken is –, szarvasmarha-állományuk az üzembe érkező tej felét adja. Így nem is volt kérdés, hogy amikor Grabar Pista letette a tejüzem kulcsát, akkor Robiék vették át, hogy megmaradhasson a faluban a csarnok.

tej27212Szorgalmukat és munkájukat, a tejüzem tisztaságát és a leadott minőségi tejet pedig a Ptuji Tejipari Szövetkezet is díjazta. Június 23-án Kidričevón a Pan Hotelben a ptuji szövetkezet éves közgyűlésén a kisfalui tejcsarnokot a 2020-as év legjobb tejminőségi eredményeket elért tejcsarnoka elismeréssel tüntették ki. Mivel az ünnepségre nem tudtak elmenni, pár nap múlva házhoz kapták a díjat. – Elismerés számunkra a kitüntetés, komoly visszaigazolása a munkánknak. A díj a tejcsarnokban fog helyet kapni – mondták Balogék.

Szentlászlóról három gazdaság, Kisfaluból pedig kettő adja le itt a tejet. Összesen átlagban 700 liter gyűlik össze két nap alatt, ennek felét Balogék gazdasága adja, naponta mintegy 180–190 litert.

 

 

MCSi Design