kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020

Sal Község Tanácsa június 18-án első alkalommal tartott kihelyezett ülést a domonkosfai tájházban, ahol második ...

A „savanyú idő” ellenére – ahogy Baumgartner Dubravko, a Lendvai Galéria-Múzeum igazgatója fogalmazott – szép számú ...

A járványhelyzet csillapodása utáni enyhítések következményei már látszanak az adatokon, a hét elején ugyanis egyetlen ...

A Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa Nagypalinán tartotta meg soros ülését. Beszámoló hangzott el a régió fejlesztési ...

Először üléseztek a domonkosfai tájházban
Kulturális élmény és a találkozás öröme
Növekedett a beazonosított fertőzöttek száma
Ismét napirenden a Lendva–Belatinc vasútvonal
 

Végre elkészült a Nafta felújított pályája

vip30202000. július 27-én, 30. szám

Szombaton már kora délután elkezdődött a „foci ünnepe” Lendván. A Nafta labdarúgóklub felújított pályájának már két éve húzódó és nehezen kivárt átadása alkalmával ugyanis egésznapos programot szerveztek. A nap csúcspontján, a belgrádi Partizan elleni mérkőzésen kívül a szervezők gazdag programról gondoskodtak. Először a Nafta és a zalaegerszegi ZTE ifjúsági csapatai mérték össze erejüket. A magyarországi elsőligás fiataljai meggyőző győzelmet arattak. (…)

Az ifjúsági csapatok után a futballpálya hivatalos megnyitása következett. A hivatalos szalagvágás előtt, amelyet Kocon József polgármester és Mihael Dominko, a Nafta labdarúgócsapatának elnöke végzett el, szólt a közönséghez Anton Balažek alpolgármester és Szekeres Vilmos, a Lendvai Sportszövetség elnöke is. Az ünnepélyes megnyitó alkalmával a polgármester külön kitüntetésben részesítette az 1946/47-es idényben a Nafta csapatában játszó Gerencsér Józsefet, Simonka Istvánt és Török Lászlót, akik már akkor játszottak a belgrádi csapat ellen. Külön kitüntetésben részesült Pojbics Károly, a község legöregebb sportolója, aki a Nafta : Partizan mérkőzés kezdőrúgását is elvégezte. (…)

A hivatalos ceremónia után a főszerep újból a focié lett, a Nafta és a varasdi Varteks U10-es csapatai futottak ki a pályára. A Nafta virgoncai jobbnak bizonyultak, Vass Árpád két góljával a Nafta 2:1-es eredménnyel győzött.

A nap fénypontja, az NK Nafta : FK Partizan mérkőzés kétezer néző előtt zajlott. (…) Nafta : Partizan 1:3.

Szerző: Tomka Tibor

 

 

 

MCSi Design