kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319

Budincin a 20 évvel ezelőtti, 1999. augusztus 11-én bekövetkezett teljes napfogyatkozásra, e nem mindennapi és a ...

Soron következő ülését tartotta meg a Lendvai Galéria-Múzeum Tanácsa múlt csütörtökön. A napirenden a féléves munka- és ...

Galič József újra itthon vizsgálja és gondozza bátyja, Galič István lepkegyűjteményét – mely a közép-európai térség ...

Gomboc Dušan, az Arum igazgatója július 1-jén a Muraszombati Körzeti Bíróságnál csődeljárást kezdeményezett a cég ...

Nap, Hold és gyémánt
Nincs döntés sem az elnök, sem az alelnök esetében
Ma is a lendvai lepkeház felállítását tervezi
Az Arum csődje egy ágazat végét jelenti
 

Az elégedett utas a legnagyobb fizetség

vip33191989. augusztus 18-án, 32. szám

Vidékünkön a kisipar egyre nagyobb jelentőséggel bír, főleg az ipari ágazata, míg a szolgáltatások általában a vendéglátó iparra szorítkoznak. Ezért is számít különlegességnek minden új vállalkozás ezen a téren. Így van ez Szőke József esetében is, aki nem mindennapi szolgáltatással próbálkozik, legalább ami Lendvát illeti. – Tudom, hogy Lendván a taxi szolgáltatásoknak nincsenek hagyományai. Azzal is tisztában vagyok, hogy nálunk az embereknek az a meggyőződésük, hogy ha taxiba ülnek, akkor ez szép összegbe fog kerülni. Mégis úgy határoztam, hogy kiváltom a kisipari engedélyt. Az elhatározásomat még egy nyomós ok is alátámasztotta. Lendván egyre nagyobb teret hódít a turizmus, amelynek a fő hordozója a Lipa szálló. Az itt tartózkodó külföldi és hazai vendégek számára több szervezett kirándulást rendeznek, és bizonyára akad olyan vendég is, aki ezen kívül a vidékünk más, kevésbé ismert kirándulóhelyeire is szeretne ellátogatni. Én a turistakínálat e hézagát szeretném bepótolni. Vidékünkön több kisebb kavicsbánya, tavacska található, amelyek nincsenek feljegyezve a turistatérképeken. Jól ismerem a Mura-erdő csodaszép kirándulópontjait, ezen kívül figyelemmel kísérem a legfontosabb muravidéki rendezvényeket, amelyek szerintem fontosak lehetnek a vendégek számára. Mindig akad néhány vendég, aki nem elégszik meg a hivatalos turistaajánlattal.

Úgy látszik, hogy a Lipa szálló is meg van elégedve Szőke József szolgáltatásaival, hiszen az ő érdekük is, hogy elégedett vendég hagyja el a szállodát. Különben erről a Lipa – Taxi elnevezés is tanúskodik. 

– A kölcsönös segítség elve alapján dolgozunk. A szálloda biztosította számomra a telefon használatát, én pedig a vendégeik egyéni elvárásait próbálom teljesíteni. Természetesen a szolgáltatásomat nem csak a szálloda vendégei vehetik igénybe. Nem vagyok „városi” taxi. Bizonyára néha úgy alakulhatnak a dolgok, hogy az embernek sürgősen utaznia kell, de nincs megfelelő összeköttetése. Ilyenkor szívesen segítek. Hosszabb távon nem a kilométerórát, hanem a két fél közti megállapodást veszem figyelembe. Tehát olyan árakat kínálok, amely a vendégnek és nekem is megfelelő. (…)

Szerző: Kocon J.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben