kiscim1218
 

Kirándultunk, művelődtünk, szórakoztunk!

vip24171997. június 12. 23. szám
Hogy nem múlhat el a nyár Népújság kirándulás nélkül, az most már biztos. Mert mint eddig is – idén már negyedik alkalommal – gazdag élményekkel, új ismerősökkel és barátokkal tértünk haza. Mint mottónk mondja: kirándultunk, művelődtünk, szórakoztunk... Az idén mindezt Jákon, Kőszegen, Fertődön és Sopronban tettük.
Első állomásunk Ják volt. Itt áll az Árpád-kori művészet Európa-szerte ismert értéke, a 13. század első felében épített templom, az úgynevezett „családi monostortemplomok” legszebbike. Megépítése az Árpád-kori bencéseknek köszönhető. A templomot ihletett előadásával és a Boldogasszony, Anyánk... megidézésével Rátkai László plébános mutatta be.
A 130 fős Népújság-csapat Kőszeg nevezetességeit is megtekintette: Jurisics tér, Jurisics-vár, Lábasház, Szent Imre-templom...
Fertődön Magyarország legszebb kastélyának, az Eszterházy Miklós által építtetett Kis-Versailles-nak nevezett kastély szobáinak és termeinek megtekintése lehet, hogy egy kis fáradsággal járt, de megérte. Megsúgjuk, hogy a hölgyeket az idegenvezető is elragadtatta.
Ebéd után jólesett a séta a Fertő-tó partján. Az egész napos fáradalmakat – a hagyományok szerint – Sopronban a legismertebb borospincékben, a Gyógygödörben és a Cézárban pihentük ki.
Szerző: Szolarics Nađ Klára
MCSi Design