kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Ismét a dobronaki kerékpárosok bizonyultak legjobbnak

vip18211991. május 10-én, 17. szám

Képünkön: A kerékpározó gyerekek. Balról jobbra: Varga Ferike, Kovács Tamás és Cár Mátyás.   

A dobronaki elemi iskola tanulói ismét megvédték a községközi kerékpározó ügyességi versenyen megszerzett első helyet. Szinte hagyományossá vált, hogy a dobronaki elemisták kitűnő eredménnyel szerepelnek az ilyenféle biciklis és segédmotoros versenyeken. Az idén a községközi versenyt Srednja Bistricán tartották meg.

A verseny elemi forgalmi tudásból, gyakorlati ügyességi kerékpározásból és a közúti forgalomban való kerékpározásból tevődik össze. Így Kovács Tamás hatodikos tanuló elnyerte az ezüstérmet, bronzérmes pedig Cár Mátyás, szintén hatodikos tanuló lett a kiscsoportban. A legnagyobb eredményt pedig Varga Ferenc 7. osztályos tanuló érte el, hiszen sikerült neki megszerezni az aranyérmet. Ferike Ljubljanában a köztársasági ügyességi versenyen is sikeresen szerepelt. 

– Legnehezebb talán a városi kerékpározás volt, hiszen mi itt a faluban nem is tudjuk, hogy mi a csúcsforgalom, szemafor és a nagy kereszteződések… – mondta a minap Varga Ferike, a községi bajnok.

Szerző: Szolarics Nađ Klára

 

 

MCSi Design