kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019

A hétvégén az Ocean Orchids vállalat által üzemeltetett trópusi kertben megtartották a hagyományos nyílt napokat, ...

November 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a családon belüli erőszak megelőzésével ...

Vasárnap délelőtt nyitotta meg egynapos adventi kiállítását a pártosfalvi Rózsa Kézműves Egyesület az egykori ...

A Lendvai Plébánia a védőszentjének ünnepnapján, Alexandriai Szent Katalin ünnepén Szent Katalin-plakettet ajándékozott ...

Orchideafesztivál ismét nagy sikerrel
A muravidéki menedékházakban már nincs hely
Adventi kiállítás Pártosfalván
Szent Katalin-plakett Német Máriának
 

Tetszetős, rövidéletű megoldás

Szinte mindenhol egyre nő a tranzit teherforgalom, a közúti áruszállítás – üzleti szempontból – még mindig a leghatékonyabbnak tűnik, főleg a szállítási időt tekintve. A költségeknél már bonyolultabb számítás kell, ha létezik vasúti vagy vízi szállítási lehetőség. A tőkének nem első számú érdeke a természetvédelem, így ez ritkán szempont. A két szomszédos régió – a Muravidék és a Muraköz – gazdasági és üzleti kapcsolatai is a gyors és költségtakarékos szállításon alapulnak. Horvátország a nála jelentkező problémák megoldására március 1-jével egyoldalúan betiltotta a 7,5 tonnánál nagyobb tengelysúlyú járművek közlekedését a Petesháza–Muraszerdahely határátkelőhelyen.

 

A Mura bal partján lévő határátkelőhelyre a személy- és a teherjárművek csak a muraközi kisváros főutcáján tudnak eljutni, nem kevés kellemetlenséget és megterhelést, rossz közlekedésbiztonságot okozva. Amint azonban kiderült, a horvát hatóság mégsem gondolta át teljesen a „minden kamiont a sztrádára” jellegű intézkedés következményeit. A döntés ellen rögtön tiltakoztak a szlovén (lendvai cégek) és a horvát szállítók is. Mindent egybevetve végül a szomszédok is rájöttek, hogy nem egy tetszetős, hanem egy ésszerű és hosszú távú intézkedés jelenti a valódi megoldást: elkerülőút és új híd építése a Murán Muraszerdahely és Lendva között.

Augusztus 1-jével aztán a közlekedési kérdésekkel foglalkozó szlovén–horvát munkacsoport ismét engedélyezte a teherforgalmat, de korlátozottan, Szlovénia, Muraköz és Varasd térségére vonatkozólag.

A muraszerdahelyi elkerülőút és az új Mura-híd látványterve már 2015-ben elkészült. Ehhez képest a munkacsoport a tranzitforgalom okozta gondok megoldását illetően ezúttal csupán a Dragonja–Kaštel isztriai nemzetközi határátkelőnél építendő új hídról tárgyalt.

A tetszetős, elsőre jól hangzó megoldás tehát megbukott a mi határátkelőnk esetében, a hosszú távú megoldás viszont csendben lekerült a napirendről…

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben