kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319

Budincin a 20 évvel ezelőtti, 1999. augusztus 11-én bekövetkezett teljes napfogyatkozásra, e nem mindennapi és a ...

Soron következő ülését tartotta meg a Lendvai Galéria-Múzeum Tanácsa múlt csütörtökön. A napirenden a féléves munka- és ...

Galič József újra itthon vizsgálja és gondozza bátyja, Galič István lepkegyűjteményét – mely a közép-európai térség ...

Gomboc Dušan, az Arum igazgatója július 1-jén a Muraszombati Körzeti Bíróságnál csődeljárást kezdeményezett a cég ...

Nap, Hold és gyémánt
Nincs döntés sem az elnök, sem az alelnök esetében
Ma is a lendvai lepkeház felállítását tervezi
Az Arum csődje egy ágazat végét jelenti
 

Tetszetős, rövidéletű megoldás

Szinte mindenhol egyre nő a tranzit teherforgalom, a közúti áruszállítás – üzleti szempontból – még mindig a leghatékonyabbnak tűnik, főleg a szállítási időt tekintve. A költségeknél már bonyolultabb számítás kell, ha létezik vasúti vagy vízi szállítási lehetőség. A tőkének nem első számú érdeke a természetvédelem, így ez ritkán szempont. A két szomszédos régió – a Muravidék és a Muraköz – gazdasági és üzleti kapcsolatai is a gyors és költségtakarékos szállításon alapulnak. Horvátország a nála jelentkező problémák megoldására március 1-jével egyoldalúan betiltotta a 7,5 tonnánál nagyobb tengelysúlyú járművek közlekedését a Petesháza–Muraszerdahely határátkelőhelyen.

 

A Mura bal partján lévő határátkelőhelyre a személy- és a teherjárművek csak a muraközi kisváros főutcáján tudnak eljutni, nem kevés kellemetlenséget és megterhelést, rossz közlekedésbiztonságot okozva. Amint azonban kiderült, a horvát hatóság mégsem gondolta át teljesen a „minden kamiont a sztrádára” jellegű intézkedés következményeit. A döntés ellen rögtön tiltakoztak a szlovén (lendvai cégek) és a horvát szállítók is. Mindent egybevetve végül a szomszédok is rájöttek, hogy nem egy tetszetős, hanem egy ésszerű és hosszú távú intézkedés jelenti a valódi megoldást: elkerülőút és új híd építése a Murán Muraszerdahely és Lendva között.

Augusztus 1-jével aztán a közlekedési kérdésekkel foglalkozó szlovén–horvát munkacsoport ismét engedélyezte a teherforgalmat, de korlátozottan, Szlovénia, Muraköz és Varasd térségére vonatkozólag.

A muraszerdahelyi elkerülőút és az új Mura-híd látványterve már 2015-ben elkészült. Ehhez képest a munkacsoport a tranzitforgalom okozta gondok megoldását illetően ezúttal csupán a Dragonja–Kaštel isztriai nemzetközi határátkelőnél építendő új hídról tárgyalt.

A tetszetős, elsőre jól hangzó megoldás tehát megbukott a mi határátkelőnk esetében, a hosszú távú megoldás viszont csendben lekerült a napirendről…

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben