kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Radamosi ÖTE: Lebar maradt az elnök

radamosote0618A Radamosi Önkéntes Tűzoltóegylet szombaton megtartotta évértékelő és tisztújító közgyűlését. A tagság újból négyéves bizalmat szavazott Lebar Teodor elnöknek.
A tisztújítás előtt Lebar Teodor eddigi elnök az elmúlt évben a tűzoltógarázs és környékének rendbetételéről, majd a tűzoltócsapatok versenyeredményeiről számolt be.
Kiemelte, hogy úgy a felnőtt, mint a korosztályos tűzoltócsapatok év közben számos tűzoltószemlén szerepeltek, a veteránok pedig szép eredményeket értek el. Emellett az egylet részt vett Szent Flórián ünnepén, ügyeletet biztosított a községi rendezvényeken, közreműködött a falusi májusfa-állításban, megrendezte a kulturális és szórakoztató radamosi éjszaka című eseményt, de közben a környékbeli és szomszédos egyletekkel sem hanyagolta el a baráti kapcsolatok ápolását. Az elmúlt évben a tűzoltókat három beavatkozásra riasztották – két esetben a vihar okozta károk elhárítására.
A pénzügyi és más beszámolók elfogadását követően a közgyűlés új vezetőséget választott. A Radamosi ÖTE élén nem történt változás, a négyéves elnöki tisztséget továbbra is Lebar Teodor tölti be, az alelnök Kocon Vendel, a titkár Prša Tadej lett. A parancsnoki feladatkört Frančić Matej látja el. Négyük mellett az igazgatói bizottságot Rudaš Ludvik, Brda Stjepan, Petkovič Štefan, Petkovič Dejan és Somi Albert alkotja. A háromtagú felügyelőbizottság tagjai: Tóth Ladislav, Laslo Mirko és Gaál Lajoš.
Lebar elnök az idei munkaterv feladatai közé sorolta a tűzoltógarázs befejezését, valamint azoknak a felszereléseknek a beszerzését, amelyek az egylet zökkenőmentes működéséhez szükségesek. A közgyűlés az elnököt nevezte be a lendvai tűzoltószövetség tagságába.
Az ülés végén a díjak kiosztására került sor, többek közt Gaál Lajoš 30 éves odaadó operatív munkájáért vehetett át elismerést a lendvai szövetség képviselőjétől, Bažika Ladislavtól.
MCSi Design