kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Új vezetőség a zsitkóci tűzoltóknál

zsitkoc0518A Zsitkóci Önkéntes Tűzoltóegylet szombaton tartotta éves közgyűlését, melyen megválasztották az új vezetőséget is. Felšő Franc elnököt Preinšperger Ernest váltotta fel, Šlebič Albert parancsnok helyére pedig Vogrinec Dominik került.
Az ülést, amelyen a 37 tagból 21-en jelentek meg, megtisztelte jelenlétével Kardinar Marjan, Dobronak Község polgármestere, a lendvai szövetség, valamint a dobronaki, a strehovci, a kebelei és a podsmrekai tűzoltóegyletek képviselői.
Šlebič Albert tűzoltóparancsnok beszámolt a 2017-es év eseményeiről: a zsitkóci tűzoltók bevetéseken vettek részt, tűzoltójátékokon szerepeltek, más egyesületekkel együtt közreműködtek a már hagyományos Szent Flórián-búcsún, valamint segédkeztek a dobronaki kerékpármaraton sikeres kivitelezésénél is. Példás együttműködést folytattak az anyaországi egyesületekkel, akikkel már több éve fenntartják a kapcsolatot.
Az ülésen beszámoltak a Zsitkóci ÖTE 2017-es ügyviteléről is. Az egyesület bevétele tavaly 3.732 eurót tett ki, míg a kiadások összege 4.790 euró volt. A különbséget a 2016-os megtakarításból fedezték.
A beszámolókat követően megválasztották az egylet új vezetőségét. Felšő Franc elnököt Preinšperger Ernest váltotta fel, Šlebič Albert parancsnok helyére pedig Vogrinec Dominik került, aki eddig a Strehovci ÖTE tagja volt. Új igazgatási bizottságot is választottak, amelynek tagjai: Šlebič Albert, Kralj Dušan, Lazar Sandi, Vogrinec Dominik, Felšő Franc, valamint Horvat Zoltan. A felügyelőbizottságban három egyleti tag kapott helyet, mégpedig Bekő Darko, Čeke Dejan és Preinšperger Janja.
Az új elnök elmondta, hogy az egylet 2018-as munkatervében szerepel többek között a Szent Flórián-búcsún és a tűzoltóversenyeken való részvétel, a dobronaki kerékpármaratonon a biztonság fenntartása, különféle továbbképzések és tűzoltógyakorlatok megszervezése. Az egyesület idei kiadásait 7.500 euróra tervezik, amelyek különböző továbbképzéseket, orvosi vizsgálatokat, a tűzoltóautó és a felszerelések karbantartását, gyakorlatok megtartását öleli fel. A kiadások fedezéséhez hozzájárul Dobronak Község, a Dobronak Községi MÖNK, a Zsitkóci Helyi Közösség, de különböző szponzorok és önkéntes adakozók támogatását is várják.
Az ülés végén a Zsitkóci ÖTE valamennyi tagja elismerést vehetett át. Az új elnök megköszönte a bizalmat, és mint mondta, bízik a további sikeres együttműködésben. Dobronak Község polgármestere és a jelenlévő tűzoltóegyletek képviselői pedig sikeres munkát kívántak a zsitkóci tűzoltóknak.
MCSi Design