kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118

A múzeumok világnapján, május 18-án a lendvai Galéria-Múzeunbam megnyílt Marc Chagall, a 20. századi képzőművészet ...

A szlovén kormány a napokban az előzetes nemzetiségi tiltakozásokat figyelmen kívül hagyva, és nem utolsó sorban az ...

Az Állami Választási Bizottság döntése alapján az idei parlamenti választásokon megszűnnek a külön nemzetiségi ...

Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Szabó Lívia, az MMÖNK ...

Chagall fényében
Nem vették figyelembe a kisebbség tiltakozását
Megszűnnek a külön nemzetiségi választási bizottságok
Megjelent a gazdaságtámogatási pályázat
 

Törlesztették a vízdíjtartozások zömét

sal0418A sali községi tanács január 16-án megtartott 6. rendkívüli ülésén megtárgyalta és elfogadta az ivóvízellátásról szóló programot a 2018–2021-as időszakra, valamint az ipari övezet létrehozását a községben. Fartek Iztok polgármestertől a község csődeljárásban lévő közhasznú kommunális vállalata körüli történésekről, a végrehajtásokról is érdeklődtünk.
Fartek Iztok polgármester lapunknak elmondta, a tanács a rendkívüli ülésen elfogadta az ivóvízellátásról szóló programot, amelyet a vízvezeték-hálózat B rendszerének vállalata készített el. Az idei évben a vízellátás költségei előreláthatólag nem változnak a tavalyi évhez viszonyítva, így a víz ára 55 cent köbméterenként, a hálózati díj 11,47 euró, a szubvencionált hálózati díj pedig 7,72 eurót jelent áfa nélkül. Ezzel kapcsolatban a polgármesternél érdeklődtünk a még december végén kialakul helyzetről is, amelyben a csődeljárás alatt álló Šalovci Közhasznú Kommunális Vállalat felé a polgároknak a 2016-os évből tartozásai maradtak fenn a vízellátás költségeit illetően. Még decemberben a csődgondnok a község két településén, Markovcin és Čepincin összesen 70 háztartásnak kézbesített végrehajtásokat, amely felháborodást és elégedetlenséget váltott ki elsősorban azok körében, akiknek a számlái rendezettek voltak. Fartek ez ügyben elmondta, a csődgondnok a végrehajtások folyamatát azért indította el, mert a község által intézett felszólítás ellenére sem törlesztette sok polgár a tartozásokat. A község közbenjárásával a csődgondnokkal és az ügyvéddel megállapodtak abban, hogy a többi 120 végrehajtást visszavonja és beleegyezett az alaptartozás törlesztésébe. Így januárban már a község juttatta el a háztartásokhoz a felszólításokat és a számlákat. A meghatározott határidőig a polgárok nagy része már rendezte tartozását, és többen éltek a község által biztosított jogi segítséggel is. A polgármester szerint még e hónapban újra áttekintik a tartozók listáját, amivel remélhetőleg lezárul az ügy. Domonkosfán mintegy húsz háztartást érintett az eset, és miután már csak az alaptartozást kellett megtéríteni, nagyobb felháborodásra nem került sor. Az érintettek rendezték a tartozásokat.
A tanács a rendkívüli ülésen továbbá egyetértett azzal, hogy a község fejlődése és új munkahelyek létrehozása érdekében szükséges az ipari övezet kialakítása – fejtette ki a polgármester.
MCSi Design